• BIST 9708.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Çocuk Ve Gençlerin Sorunları Analiz Ediliyor

Çocuk Ve Gençlerin Sorunları Analiz Ediliyor
Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Yurt'u ziyaret ederek, dernek...

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Yurt'u ziyaret ederek, dernek olarak çocuk ve gençlerin yaşadığı sorunların çözümüne yönelik hazırladıkları çözüm raporunu sundular.

İkinci ve beraberindekiler, İl Müdürü Yurt'a dernek çalışmaları hakkında bilgi vererek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yapmanın kendileri için büyük önem taşıdığını ifade etti.

İkinci, gençlerin manevi değerlerine bağlı olarak yetiştirilmesinin önemine değinerek şunları söyledi:

'Şuurlu öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Erzurum Şubesi olarak günümüz gençliğinin yaşadığı sorunlara çözümler üretmek amacıyla Erzurum genelinde üniversitelerden ve okullarımızdan 117 eğitimcinin, şehrimizde faaliyet gösteren 25 sivil toplum kuruluşu ve diğer kuruluşlardan gelen 64 raporunda içerisinde olduğu toplam 181 raporu, icmalini yaparak kitap haline getirdik. Çalışmamızın son değerlendirme toplantısını Erzurum'daki eğitim camiasının katılımı ile Erzurum Öğretmen Evinde yaptık. Eğitim camiasının ortak görüşü olarak hazırladığımız bu raporu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne takdim ederek, kurum olarak sorunların çözümü noktasında ortak hareket etmek istiyoruz. İhmal ettiğimiz nesiller ihya ettiğimiz şehirleri ve inşa ettiğimiz geleceğimizi imha etmemesi için zamanında tedbirlerin acilen alınmasını istiyoruz'

Yurt ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çocuk ve gençlerin sorunlarının çözümü noktasındaki çalışmaları önemsediklerini ifade etti.

Toplumdaki olumsuzlukların aşılması noktasında çocuk ve gençlerin eğitimin önemli bir yere sahip olduğunu belirten Yurt, ÖĞ-DER'in duyarlı çalışmalarının bu anlamda önemli bir adım olduğunu söyledi.

Sivil toplum kuruluşlarıyla koordinasyonu önemsediklerini belirten Yurt, hazırladıkları rapor için ÖĞ-DER yöneticilerine teşekkür etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim