• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Çocuk Suçlarına Karşı Uluslararası İşbirliği

Çocuk Suçlarına Karşı Uluslararası İşbirliği
Manisa Valiliği AB Projeler ve Koordinasyon Merkezinin "Umutlar Çiçek Açsın" Projesi'nin ilk toplantısı Manisa'da yapıldı.

Manisa Valiliği AB Projeler ve Koordinasyon Merkezinin "Umutlar Çiçek Açsın" Projesi'nin ilk toplantısı Manisa'da yapıldı. Proje ile Türkiye, Portekiz, İngiltere, İtalya ve Avusturya'daki erken okul terklerinin ve çocuk suçlarının en aza indirgenmesi amaçlanıyor.

Manisa Valiliği AB Projeler ve Koordinasyon Merkezinin "Let the Hopes Blossom/Umutlar Çiçek Açsın" projesinin ilk toplantısı Manisa'nın Şehzadeler ilçesi Taş Fabrika Restoran'da gerçekleştirildi.

Projenin açılış toplantısına Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, projenin Türkiye ortakları Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ile Çocuk Şube Müdürlüğü yetkililerinin yanı sıra Avusturya'dan Best kuruluşu temsilcisi İsabel Numes, İtalya'dan Ceipes kuruluşu temsilcisi Musa Kırkar ile Alesia Velenti, Portekiz'den AEVA kuruluşu temsilcileri Jorge Castro ile Ana Riberio katılırken İngiltere'den proje ortağı olan Buekinghamshire New University temsilcileri mazeret bildirerek toplantıya katılmadı.

Umutlar çiçek açsın projesinin 24 ay süreceği ve bütçesinin 163 bin 894 euro olduğu bildirilirken projenin son toplantısının 30 Kasım 2017 tarihinde yapılacağı açıklandı.

KÜÇÜLEN DÜNYADA SORUNLAR DA AYNI

Toplantıda bir konuşma yapan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş erken okul terklerinin ve çocuk suçlarındaki artışın sadece Türkiye'nin sorunu olmadığını, aynı sorunun Avrupa'daki ülkelerde de yaşanıyor olmasının ortak hareket etmek için önemli bir sebep olduğunu ifade etti. Vali Bektaş, "Dünya giderek küçülüyor ve sorunlar ortaklaşıyor. Sorunlar ortaklaşınca çözümlerin de ortaklaşması gerekiyor. Bu proje de bu sorunlara bulunabilecek ortak çözümleri arama projesi olarak önümüzde. Ben bu projenin faydalı olacağını düşünüyorum. Avrupa Birliği fikrinin, projesinin bir yansıması bir sonucu. Biz de katılım sürecinde bir ülke olarak bizi de etkiliyor. Önemli bir proje. Dünyanın son dönemde ulaşabildiği bir beraber davranabilme projelerinden birisi Avrupa Birliği. Biz de o birliğin içerisinde yer almak istiyoruz. Süreç bir yandan devam ediyor ama süreç devam ederken bir yandan da çalışmalar devam ediyor. Belli ki İtalya'da da erken okul terki diye bir sıkıntı var, Avusturya'da da var, Türkiye'de de var. Çocuk suçluluğu diye bir sorun var. Bununla bütün ülkeler mücadele ettiği gibi biz de mücadele ediyoruz. Burada birbirimizin tecrübelerinden yararlanabiliriz. Bu tecrübeleri paylaşabilmek ve olabildiği kadar sorunların çözümünde yardımlaşarak yol alabilmek amacıyla böyle bir çalışmayı arkadaşlar başlattılar. Umarım faydası olur. Umarım bütün üye ülkelere de faydası olur. Daha güzel bir dünyada savaşların, ölümlerin, göçlerin, ilticaların olmadığı bir dünyada daha huzurla barış içerisinde insanlara insanlığı yaşatma imkanı buluruz" dedi.

Vali Bektaş'ın konuşmasının ardından katılımcı ülkeler de projenin ne denli önemli olduğunun altını çizdi. Projenin Portekizli ortağı Ana Riberio'nun Portekizce yerine İngilizce konuşmasına dikkat çeken Vali Bektaş, İngilizcenin önemine değinerek kendilerinin de İngilizce ile ilgili bir projeleri olduğunu belirtti. Ana Riberio ise Türkçe öğrenmeye başladığını belirterek ilk öğrendiği kelimelerin "Merhaba, teşekkür, güle güle ve baklava" olduğunu söyledi.

Çocuk Suçlarına Karşı Uluslararası İşbirliği

Çocuk Suçlarına Karşı Uluslararası İşbirliği

Çocuk Suçlarına Karşı Uluslararası İşbirliği

Çocuk Suçlarına Karşı Uluslararası İşbirliği

Çocuk Suçlarına Karşı Uluslararası İşbirliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim