• BIST 9524.59
  • Altın 2500.666
  • Dolar 32.5483
  • Euro 34.667
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

'Çocuk sorunlarının çözümünde oyun terapisi yüzde doksan sonuç veriyor'

'Çocuk sorunlarının çözümünde oyun terapisi yüzde doksan sonuç veriyor'
Oyun terapisinin, 2,5 – 13 yaş aralığındaki çocuklarda görülen bir çok olumsuz davranışın nedeninin belirlenmesi ve giderilmesinde etkin olarak kullanıldığı...

Oyun terapisinin, 2,5 – 13 yaş aralığındaki çocuklarda görülen bir çok olumsuz davranışın nedeninin belirlenmesi ve giderilmesinde etkin olarak kullanıldığı bildirildi. Tarsus'ta özel bir hastanede görevli Psikolog Dilber Demir Baydar, çocukların oyun terapisiyle bilinç dışını ortaya çıkardığını ifade etti. Baydar, oyun terapisinin; yeme problemi, kaygı, depresyon, okula uyum sağlayamama, takıntı, altına kaçırma, kabızlık, tırnak yeme, kardeş kıskançlığı, öz güven eksikliği, kekeleme, 3 - 4,5 yaş sendromu, kontrolsüz öfke gibi sorunları için uygulanabildiğini kaydetti.

Uyum sağladığında bu yöntemle 3-4 seansta sonuç alınabileceğine işaret eden Baydar, uyum süreci geciktiğinde ise seans sayısının artabileceğini hatırlattı. Her seansın 1 saat sürdüğünü ve bunun ilk 15 dakikasının çocuk ve aileyle görüşme, devamındaki 45 dakikanın oyun uygulaması şeklinde geçtiği bilgisini veren Baydar, çocuk sorunlarının çözümünde oyun terapisinin yüzde 90 oranında sonuç verdiğini bildirdi. Bu terapiyle çocuğun dışarıya yansıtmadığı sorunlarını ortaya çıkarılabileceğini vurgulayan Baydar, "Oyun terapisi için çocukların sıkıntısının olması gerekmiyor. Herhangi bir sorun fark edilmese bile, çocuğun bilinç dışında bir sıkıntı olabilir. Örneğin çocuk ilgi görmediğini düşünüyor, bir şeyden korkuyor, kardeşini kıskanıyor, en kötüsü cinsel istismar yaşamış olabilir. Bunları, oyun terapisiyle ortaya çıkarıp çözüm üretmek mümkün." dedi.

Oyunun, çocukların dünyasında çok özel bir yeri olduğunu açıklayan Baydar, şunları söyledi: "Çocukların kendilerini en iyi ve en güzel ifade ettikleri ortam oyundur. Çocuk iç dünyasını oyunla dışa vurur. Çocuğunuzun hangi oyuncağı en çok sevdiğinden tutun, kendi kendine nasıl oyunlar ürettiği, hangi oyuncak nesnesine bağlı olduğu, bize ruh sağlığıyla ve sıkıntılarıyla ilgili çok önemli ipuçları vermektedir."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim