• BIST 9524.59
  • Altın 2488.238
  • Dolar 32.5414
  • Euro 34.7022
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Çocuk Senfoni Orkestrası Ankara’da UNICEF için çaldı

Çocuk Senfoni Orkestrası Ankara’da UNICEF için çaldı
Tepebaşı Belediyesi'nin harika çocukları "İki Elin Sesi Var" Çocuk Senfoni Orkestrası, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) kuruluşunun...

Tepebaşı Belediyesi'nin harika çocukları "İki Elin Sesi Var" Çocuk Senfoni Orkestrası, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) kuruluşunun 70'inci yıl dönümünde konuk grup olarak sahne aldı.

190 ülkede güçlü bir varlığa sahip, dünyanın öncü çocuk hakları savunucusu olan UNICEF, bu yıl 70'inci yaşını kutluyor. Kutlama programı içerisinde davet alan Tepebaşı Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası Ankara'da sahne aldı. Ankara Şinasi Sahnesi'nde düzenlenen kutlamalara, farklı illerden dört ayrı ekip katıldı. Sunuculuğunu Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncularından Engin Altan Düzyatan'ın yaptığı programın sonunda ise Manga mini bir konser verdi.

90 kişilik bir ekiple sahne alan senfoni orkestrası büyük alkış ve övgü topladı. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç UNICEF tarafından plaketle onurlandırılırken burada yaptığı konuşmada, İki Elin Sesi Var Senfoni Orkestrası'nın bir sanat projesi değil sosyal sorumluluk projesi olduğunun altını çizdi. Başkan Ataç, "Senfoni orkestramız 70'li yıllarda Venezuella'daki El Sistema'nın bir benzeri olarak kuruldu. Amacımız çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak müzikle tanıştırmaktı. Kısa sürede 400 çocuğumuza ulaştık. Şimdi yeni bir orkestranın daha planlamasını yapıyoruz. Böylece 400 çocuğumuz daha bu güzel ekibin bir parçası olacak. Bu bir sosyal sorumluluk projesi ancak 6 çocuğumuz şimdiden konservatuar öğrencisi oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" açıklamalarında bulundu.

Programın sunucusu Engin Altan Düzyatan da orkestranın performansından ve çalışma disiplininden çok etkilendiğini kaydederek; "şehirlerimizde çocuklarımız sanattan çok uzaklar. Bu proje çocuk ve sanatı bir araya getiriyor. Sayın Ahmet Ataç'a kendi adıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle ise yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı,

"Bu 70 yıl, nerede olursa olsun, çocuk hakları üzerine geçmiş bir 70 yıl. UNICEF'in yaptığı her çalışmada Çocuk Hakları Sözleşmesi esas alınmıştır. Bütün dünyaya baktığımızda, her yerde kolaylıkla önlenebilecek hastalıklardan dolayı çocuklar hayatlarını kaybediyor. İlaçları bulamıyorlar, düzgün beslenemiyorlar ya da silahların arasında sıkışıp kalıyorlar. Hatta önümüzdeki günlerde de pek çok çocuk okula gidemeyecek. Özellikle kız çocuklar daha fazla haketmediği durumlarla karşılaşıyor. Bu geceyi bizler, özellikle Türk ve Suriye çocukları için hazırladık. Şu an perdenin arkasında bizlere gösterilerini sunmak için heyecanla bekleyen çocuklar var. Bu çocuklar, artık topluma katkı yapmaya hazır olduklarını bize gösterecekler. Bu gece tüm çocuklar bizim şampiyonumuz olacaklar, lütfen tüm desteğinizi onlara verin"

Kutlama gecesinde Kıvılcım Anadolu Ateşi Çocuk Performans Grubu, Serçev Engelli Çocuklar Korosu, Mardinli ve Suriyeli çocukların Sirk Performansı da geceye renk kattı.

Çocuk Senfoni Orkestrası Ankara’da UNICEF için çaldı

Çocuk Senfoni Orkestrası Ankara’da UNICEF için çaldı

Çocuk Senfoni Orkestrası Ankara’da UNICEF için çaldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim