• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Çocuk Romatizma Hastalıklarında “Yeni Ufuklar”

Çocuk Romatizma Hastalıklarında “Yeni Ufuklar”
Çocuk Romatizma ve Böbrek Hastalıkları Derneği tarafından Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde "Romatolojide Yeni Ufuklar Sempozyumu" düzenlendi.

Çocuk Romatizma ve Böbrek Hastalıkları Derneği tarafından Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde "Romatolojide Yeni Ufuklar Sempozyumu" düzenlendi.

Ülke çapında çocuk romatizmal ve böbrek hastalıkları konusunda hizmet veren akademisyen doktor, uzman doktor ve uzmanlık öğrencilerinin katıldığı bu toplantı ile ilgili olarak Prof. Dr. Oğuz Söylemezoğlu, "Çocukluk döneminde görülen romatizma ve böbrek hastalıklarının tanı ve tedavileriyle ilgili en güncel bilgileri ülke çapında yayıp, hastaların çağdaş yöntemlerle tedavi edilmelerini sağlamak ve uygulanacak önleyici tedbirlerle toplumumuza sağlıklı erişkinleri kazandırmak amacıyla bu sempozyumu düzenledik" diye konuştu.

Söylemezoğlu, sempozyumda toplumun bu konulardaki farkındalığını arttırarak hastalara daha erken dönemde tanı almaları konusundaki bilgileri de aktardıklarını belirtti. Toplantı programında 10 bilimsel konferans, 4 bilimsel oturum yer aldığını ifade eden Söylemezoğlu, "Çocuk Romatizma ve Böbrek Hastalıkları konusunda gerçekleştirilen ve çok ilgi gören sempozyumda çocukluk çağı romatizmal hastalıkları konusunda çalışan doktorların eğitimini desteklemek, onları güncel bilgilerle donatmak ve Juvenil Romatoid Artrit, Behçet Hastalığı, Ailevi Akdeniz Ateşi (FMF) gibi ülkemizde sık görülen hastalıkların yeni tedavileri konusunda bilgilendirmeyi amaçladık" şeklinde konuştu.

Romatizmal hastalıkların tedavisinde erken tanının çok önemli olduğunu aktaran Söylemezoğlu, tedavide yeni kullanıma giren biyolojik ajanlar ile çok ciddi başarı sağlandığını da vurguladı. Söylemezoğlu, doktorların ve toplumun bu konulardaki farkındalığını arttırarak hastalara daha erken dönemde tanı almaları konusundaki bilgilerin aktarıldığı "Romatolojide Yenilikler" sempozyumunun verimli geçtiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim