• BIST 8963.51
  • Altın 2278.807
  • Dolar 32.3097
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 18 °C

"Çocuk Polisi Futbol Turnuvası" başladı

"Çocuk Polisi Futbol Turnuvası" başladı
Mersin Valiliği Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen "Çocuk Polisi Futbol Turnuvası"...

Mersin Valiliği Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen "Çocuk Polisi Futbol Turnuvası" başladı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Halı Sahasında, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçelerinden 20 ortaokulun katılacağı turnuvanın açılış etkinliğine Vali Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, il protokolü ve öğretmenler ile turnuvaya katılan öğrenciler katıldı.

Etkinlikte konuşan Vali Su, gençlerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Mersin'de Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın destekleriyle birçok SODES projesinin uygulamaya konulduğunu, 1. dönem proje teklif çağrısı döneminde 6 güdümlü proje ile 22 SODES projesinin uygulandığını, 2. dönemde ise 15 projeyi kapsayan 1'i güdümlü proje olmaz üzere 24 SODES projesinin uygulamaya konulduğunu söyledi. Mersin'deki tüm dinamikler tarafından hayata geçirilen birçok projede olduğu gibi SODES kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulanan bu projenin de temel hedefinin gençlerin kişisel ve sosyal gelişimine destek olmak olduğunu dile getiren Su, proje süresince düzenlenen futbol turnuvası ile gençlerin yeteneklerini keşfetme ve akranlarıyla kaynaşma fırsatı elde ederek, birlik, dayanışma, işbirliği ve paylaşma duygularını geliştireceğini vurguladı. Uygulanan projenin, gençlerin soysal, kültürel ve sportif eğitimine, takım ruhu ile "biz" duygu gelişimine, sosyal ve toplumsal uyumunun pekişmesine büyük katkı sağlayacağına yürekten inandığını belirten Su, projelerin hayata geçirilmesindeki desteklerinden dolayı Bakan Elvan'a teşekkür ederek, turnuvada yer alan tüm takımlara başarılar diledi.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ise SODES kapsamında desteklenen proje kapsamında 104 okulun turnuvaya katılmak için ön eleme maçları oynadığını, 20 okulun eleme maçları sonrasında turnuvaya katılmaya hak kazandığını kaydederek, projenin gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı koyduğunu, onların sosyalleşmesine ve toplumla bütünleşmesine destek olduğunu aktardı.

Konuşmaların ardından turnuvanın açılış maçının başlangıcını Vali Su ile Müdür Şahne birlikte yaptı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim