• BIST 9524.59
  • Altın 2498.54
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7112
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Çocuk parkı yakıldı

Çocuk parkı yakıldı
İzmir'in Karşıyaka ilçesi Mavişehir Mahallesi'nde bulunan Denizkızı Parkı, kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğradı.

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Mavişehir Mahallesi'nde bulunan Denizkızı Parkı, kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğradı. Tamamen yanan oyun ünitesi, kullanılamaz hale geldi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine giden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Bunu yapan, insan olamaz." sözüyle çirkin saldırıyı kınadı ve takipçisi olacaklarını söyledi. Emniyet birimleri de işlem başlattı.

GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENİYOR

Vaka, dün gece meydana geldi. Kimliği belirsiz kişilerce ateşe verilen çocuk oyun alanının tamamı yandı. Saldırı, sabah çevre sakinleri tarafından fark edildi. İhbar üzerine Başkan Akpınar, erken saatlerde olay yerine gitti. Polis ekipleri de saldırganların kimliğini belirleyebilmek için çevredeki güvenlik kameralarının görüntülerini incelemeye aldı.

Çocuk oyun parkını yakan saldırganların insan olarak görülemeyeceğini söyleyen Akpınar, "Biz Karşıyaka Belediyesi olarak var gücümüzle çocuklarımız için çalışıyor, onların daha mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayabilecekleri bir kent yaratmak için gayret gösteriyoruz. İzmir'de, barış ve hoşgörü kenti Karşıyaka'da bir çocuk oyun parkı yakılması içimizi acıttı. Bunu yapanların insan olduğuna inanmıyorum. Böyle bir anlayış olamaz. Çocukların oyun alanını yakan zihniyet bu kentin, bu ülkenin insanı değildir." dedi.

'SALDIRGANLARIN BİR AN ÖNCE BULUNMASINI İSTİYORUZ'

Bu vandalizme karşı çıktığını söyleyen ve saldırganların bir an önce bulunmasını isteyen Akpınar, "Bu birkaç serserinin, zarar verme duygusuyla yaptığı bir hareketse nefretle kınıyorum. Bu bir protesto ise böyle bir protesto olmaz, çocukların oyun alanı bu hale sokulmaz. Kentimizde böyle bir hareketi yapanları, çocuklarımızın mutluluğu için yaptığımız çalışmaları gölgelemek isteyenleri şiddetle kınıyoruz. Bu, toplumsal barışa yara verecek bir iştir. Emniyetimiz, gerekli incelemeleri yapacaktır. Saldırganların bir an önce bulunmasını ve yargı önünde hesap vermelerini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Çocuk parkı yakıldı

Çocuk parkı yakıldı

Çocuk parkı yakıldı

Çocuk parkı yakıldı

Çocuk parkı yakıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim