• BIST 9530.47
  • Altın 2470.674
  • Dolar 32.4875
  • Euro 34.7626
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Çocuk İstismarına Karşı Strateji Önceliği

Çocuk İstismarına Karşı Strateji Önceliği
Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, çocuk istismarının önüne geçilmesi amacıyla strateji geliştirmeye öncelik verdiklerini söyledi.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, çocuk istismarının önüne geçilmesi amacıyla strateji geliştirmeye öncelik verdiklerini söyledi.

Başsavcı Yeldan, Çukurova Üniversitesi Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi'nde "Adana Adliyesinin Dünü - Bugünü - Yarını" konulu konferans verdi.

Adana Adliyesi'ndeki yoğunluktan bahseden Başsavcı Yeldan, uyuşturucu suçlarının yoğun iş yükü oluşturduğunu belirterek, "Özellikle uyuşturucu kullanımı için sayılar dikkat çekicidir. Çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Sağlık Müdürlüğümüz, Valiliğimiz, Üniversitemiz bu konuda çok insiyatif almış, Milli Eğitim Müdürlüğümüz çalışmalarını sürdürmekte ama uyuşturucu gençlerimiz ve geleceğimiz için hala en büyük ve en ciddi tehdit. Buna yönelik çalışmaları toplumun tüm kesimlerinin yapması gerekiyor. Tüm çalışmalara toplumumuzun destek olması ve ailelerin, gençleri bu tehlikeden koruma noktasında sorumluluk almaları, çocukların maddi manevi ihtiyaçlarını çok yakından takip etmeleri önemli bir yer tutuyor. Yine arkadaş çevresi bu suçların yaygınlaşmasında çok önemli" diye konuştu.

Terör ve Organize Suçlara ilişkin konuşan Yeldan, "Halkımızın ve genel güvenliğimizi tehdit eden özel hayatın gizliliğini ihlal eden suç uydurmak, kişiler arasındaki alengirli olmayan konuşmaları kaydetmek, gizlilik halinde haberleşme içeriklerinin kaydedilmesi, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği yine hukuka aykırı işleri verilere kaydetme suretiyle hem hukuk sistemine hem devlete hem de güvenlik güçlerine olan güveni sarsan kamu görevlileriyle ilgili olarak yaptığımız soruşturma sonucunda 258 şüpheli hakkında davalar açtık" şeklinde konuştu.

Yeldan, Adana'da hırsızlık olaylarında da son yıllarda düşüş yaşandığını kaydetti.

Adalet hizmetlerinin çağdaş, etkili ve verimli olarak sunulabilmesi için yeni adliye binaları yapımına devam edildiğini söyleyen Başsavcı Ali Yeldan, "2002 yılından itibaren hakim, savcı ve yargı çalışanı sayısının uluslararası standartlara ulaştırılması yönünde çalışmalar yapılmış, diğer yandan yalnızca sayısal yetersizliğin giderilmesi için değil, eğitim çalışmalarının etkinliğinin artırılması için de büyük çaba sarf edilmiştir. Yargı alanında önemli bir kurumsal aktör olan Türkiye Adalet Akademisi'nin kapasitesi bu dönemde güçlendirilmiştir" dedi.

İlk plan döneminde Türk Borçlar Kanunu, Hukuk Muhakemeleri Kanunu, Türk Ticaret Kanunu gibi temel kanunlar üzerindeki çalışmaların tamamlandığını ve kanunların yürürlüğe girdiğini açıklayan Başsavcı Ali Yeldan, "İlk yargı reformu stratejisi döneminde askeri yargının görev alanı daraltılarak sivil kişilerin askeri mahkemelerde yargılanmasının önüne geçilmiştir. Temel hak ve özgürlüklerin korunarak geliştirilmesi amacıyla Adalet Bakanlığı bünyesinde İnsan Hakları Daire Başkanlığı kurulmuştur. Plan dönemi içerisinde adalete erişim alanında daha önemli adımlar atılmıştır" ifadelerini kullandı.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, "Koruyucu Hukuk" projesiyle temel hukuk bilgilerinin küçük yaşlardan itibaren okullarda öğretilmesi ile toplumsal bir hukuk kültürünün oluşturulmasının hedeflendiğini vurguladı. Çocuk Koruma Kanunu'nun Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin temel ilkeleriyle güvence altına alındığını ifade eden Yeldan, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki dönemde çocuklarımızın yüksek yararını gözetmek ve onların iyi olma halini destekleyici stratejileri geliştirmek öncelikli alanımız olmaya devam edecektir. Bu kapsamda çocuk istismarının önüne geçilmesi hedeflenmektedir. Biz de buradan, ilimizde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde bulunan ve çocuk istismarı mağduru kişilerin işlemlerinin yapıldığı, oradaki raporlama, ifade alma, adli takibatın yapıldığı çocuk izleme merkezimiz var. Bu merkezimizin geliştirilmesi ve kapasitesinin artırılması doğrultusunda başta sayın Valimiz olmak üzere tüm ilgili birimlerle iş birliği içerisinde gayret gösteriyoruz."

Çocuk İstismarına Karşı Strateji Önceliği

Çocuk İstismarına Karşı Strateji Önceliği

Çocuk İstismarına Karşı Strateji Önceliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim