• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Çocuk İstismarı Masaya Yatırıldı

Çocuk İstismarı Masaya Yatırıldı
Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, çocuk istismarının delillendirilmesi zor bir suç olduğuna dikkat çekerek, "Çocuk İzlem Merkezi'nde ifade alınırken...

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, çocuk istismarının delillendirilmesi zor bir suç olduğuna dikkat çekerek, "Çocuk İzlem Merkezi'nde ifade alınırken alınan kamera kaydının kalitesi bile o kadar önemli ki, cinsel istismar mağduru çocukların söyledikleri kadar söylemedikleri, sustukları, durdukları, gözyaşları, gözündeki nem bile mahkemelerimizi, yargı makamlarımızı bu konuda karar verme noktasında çok destekliyor. Delillendirmenin çok zor olduğu bu suçlarda, işin uzmanları marifetiyle mağdur beyanının çok sağlıklı olarak alınması gerekiyor" dedi.

Çalışan Avukatlar Ağı ortaklığında, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Mağdur Hakları Daire Başkanlığı ve UNICEF Türkiye'nin desteğiyle Uluslararası Çocuk Merkezi (UÇM) tarafından yürütülen "Türkiye'de Cinsel istismar ve Sömürü Mağduru Çocuklar için Çocuk Dostu Adalet Gözlemevi Projesi" kapsamında Adana'da bir otelde başladı.

Adalet sisteminde cinsel istismar ve sömürü mağduru çocuklarla çalışan hakim, savcı, avukat, sosyal çalışmacı ve polis memurlarına yönelik düzenlenen eğitim toplantısında Uluslararası Çocuk Merkezi'nden Adem Arkadaş, Çocuk Alanında Çalışan Avukatlar Ağı'ndan Avukat Şahin Antakyalıoğlu ve UNICEF Türkiye'den Göktan Koçyıldırım çocuğun mağdur olduğu suçlar ve adalet sistemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ise adaletin en çok güçsüz ve korumaya muhtaç çocukların ihtiyacı olduğunu vurguladı. Gerek suça sürüklenen gerekse mağdur çocuklara sunulacak adaletle geleceğe yatırım yapıp çocukların gelişiminin sağlanacağını ifade eden Yeldan, şöyle konuştu:

"Cinsel istismara uğrayan çocukların tekrar örselenmelerini önlemek amacıyla Çocuk İzlem Merkezi kentimizde 2012 yılının Kasım ayında faaliyete geçmiştir. Çocuk İzlem Merkezi'nin suçla mücadelede önemli bir yeri olduğunu ve faaliyetlerini daha etkin hale getirilmesi gerektiğini düşünüyor, burada görev yapan psikologlarımıza, sosyal hizmet uzmanlarımıza, avukatlara, polis ve savcılarımıza büyük görev düştüğünü belirtmek istiyorum. Her suçta olduğu gibi bu konuda da istatistiki rakamlar, dosya sayıları mevcuttur. Ancak biz mağdurları sayı olarak, dosya olarak görmüyoruz. Oradaki yaşanmışlıkları, travmaları, mağduriyetleri de hissettiğimizi bilmenizi isterim. Çocuk İzlem Merkezi'nde ifade alınırken alınan kamera kaydının kalitesi bile o kadar önemli ki, cinsel istismar mağduru çocukların söyledikleri kadar söylemedikleri, sustukları, durdukları, gözyaşları, gözündeki nem bile mahkemelerimizi, yargı makamlarımızı bu konuda karar verme noktasında çok destekliyor. Delillendirmenin çok zor olduğu bu suçlarda, işin uzmanları marifetiyle mağdur beyanının çok sağlıklı olarak alınması gerekiyor. Çocuk istismarı sonuçları itibariyle, mağduru, hem olayın kendisi hem de olaydan sonraki süreçte çok olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle, bu çocukların kişisel ve ruhsal gelişimlerinin çok ciddi travmalar nedeniyle tamamlanamadığını ve hayatlarının ondan sonraki kısımlarını hep sorunlarla geçirdiğini aklınızın bir köşesinde yer etmesini, bunu hep hatırlamanızı istiyoruz."

Uluslararası Çocuk Merkezi'nden Didem Şalgam'ın koordinatörlüğünde gerçekleşen proje kapsamında 4 gün sürecek eğitim programı, çeşitli sunum ve konferanslarla devam edecek.

Çocuk İstismarı Masaya Yatırıldı

Çocuk İstismarı Masaya Yatırıldı

Çocuk İstismarı Masaya Yatırıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim