• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9437
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Çocuk istismarı konuşuldu

Çocuk istismarı konuşuldu
Sivas'ın Suşehri ilçesinde Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü tarafından çocuk ihmali ve istismarı konferansı düzenlendi.

Sivas'ın Suşehri ilçesinde Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü tarafından çocuk ihmali ve istismarı konferansı düzenlendi.

Suşehri Halk Eğitim Konferans salonunda düzenlenen Çocuk ihmali ve İstismarı konulu konferansa Timur Karabal Meslek Yüksek okulu müdürü Prof. Dr. Gülay Ercins, okul öğretim görevlileri, milli eğitime bağlı okul müdürleri, öğretmenler ve Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu öğrencileri katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Okul Müdürü Prof.Dr. Gülay Ercins konuşmasında "Çocuklar masumiyeti, saflığı, coşkuyu, sevinci, neşeyi, ve daha bir çok güzel şeyi ifade eder. Her gülenle gülmeye, her oynayanla oynamaya, her uzatılan eli tutmaya hazırdırlar. Çocuklardaki saf, temiz, aydınlık pırıl pırıl bakışı hiçbir büyükte bulabilmek mümkün değildir. Her bakışları, her davranışları, içlerindeki masumiyeti ifade eder. Rabbimizin bize emanet olarak verdiği çocuklar, hele hele en yakınları tarafından ihmal ve istismar ediliyorsa bu en büyük sorumsuzluktur, insanlık ayıbıdır."dedi. Kadın cinayetlerini durduracağız Platformunun raporuna göre 2017 yılı içinde toplam 387 çocuğun cinsel istismara uğradığını ve bunların yüzde 66'sının akraba, komşu gibi çocuğun tanıdığı kişiler olduğunu belirten Ercins, istismarcıların yüzde 9 çocukla aynı evde yaşadığını ve Türkiye'de son 10 yılda çocuk istismar vakaları yüzde 700 artmış gözlendiğini sözlerine ekledi.

Düzenlenen Konferansa konuşmacı olarak katılan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Miraç Burak Gönültaş, son zamanlarda çocuk istismarlarında artık gözlendiğini ifade edip, "Çocuk istismarı konusunda devletin ilgili kurumlarında ciddi ve duyarlı çalışmalar olmaktadır. İhmal ve istismar konularında milli eğitimin hizmet içi çalışmaları çok faydalı olmaktadır." dedi. Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Kanak ise konferansta, ihmal nedir, en çok hangi çocuklar ihmale maruz kalır, çocuğun ihmal edildiği nasıl anlaşılır, ihmal edildiğinde şüpheleniyorsak neler yapmalıyız, cinsel istismar nedir, çocuğun cinsel istismara uğradığını nasıl anlarız gibi konulara değindi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim