• BIST 9543.36
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Çocuk İşçiliği sempozyumu sona erdi

Çocuk İşçiliği sempozyumu sona erdi
İzmit Belediyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü iş birliğinde, UNICEF'in desteğiyle düzenlenen ve iki gün süren "Çocuk İşçiliği ile...

İzmit Belediyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü iş birliğinde, UNICEF'in desteğiyle düzenlenen ve iki gün süren "Çocuk İşçiliği ile Mücadele Sempozyumu" sona erdi.

İzmit Belediyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü iş birliğinde UNICEF'in desteğiyle "Çocuk İşçiliği ile Mücadele Sempozyumu" düzenlendi. Sempozyum iki gün sürdü. Farklı illerden uzmanların katıldığı sempozyum boyunca "Çocuk İşçiliği ile Mücadele Eylem Planlarını Hazırlama" konusunda görüşler alındı.

İki gün süren sempozyumun çok verimli geçtiğini dile getiren UNICEF Danışmanı Dr. Ayşe Şule Çağlar, "iki gün boyunca çalışan çocuklar için eğitsel, sosyal neler yapılabilir, çalışan çocuklar ve aileleri nasıl sosyal korumaya alınabilir, yoksulluğu giderici programlar neler olabilir gibi konuları konuştuk. Sempozyumun ilk amacı çalışan çocuklar konusunda duyarlılığı arttırmak ve katılımcılara çocuk işçiliğiyle mücadele konusunda bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamaktı. Çocuk işçiliği çok faktörlü bir sorundur, bunun çözümünde herkese görev düşüyor. Hiçbir kurum tek başına bu sorunu çözemez. Türkiye olarak çocuk işçiliği ile mücadele konusunda eskiye göre dünyada iyi bir yerdeyiz" dedi.

Türkiye'nin çocuk işçiliği ile aktif bir mücadele içinde olduğunu belirten Çağlar, "Türkiye çocuk işçiliğiyle mücadelede 2006 yılında Uluslararası Çalışma Örgütü tarafından dünyada örnek ülke ilan edilmişti. Türkiye'de çocuk işçiliğiyle mücadelede çok güzel modeller geliştirildi ve bütün bunlar dünyaya tanıtıldı. İşveren örgütleri ve işçi sendikaları çocuk işçiliğiyle inanılmaz mücadeleler verdi. Çocuk işçiliği Türkiye'de 1994 yılında yüzde 15,9 iken, 2012'de yüzde 5,9'a düştü. Türkiye çocuk işçiliğinde çok başarılı bir ülkedir. Bütün kurumlar bu işe çok sahip çıktı. Türkiye elinde geliştirmiş olduğu modelleri, dünyaya örnek olarak gösterilen modelleri biraz daha genişletirse bu sorun Türkiye'nin baş edemeyeceği bir sorun olmaz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim