• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

‘Çocuk İhmali Ve İstismarı’ Konulu Bilgilendirme Eğitimi Yapıldı

‘Çocuk İhmali Ve İstismarı’ Konulu Bilgilendirme Eğitimi Yapıldı
Battalgazi Belediyesi öncülüğünde "Halk Sağlığı Bilgilendirme Eğitim Programları" kapsamında "Çocuk İhmali ve İstismarını Önlemeye Yönelik Farkındalık...

Battalgazi Belediyesi öncülüğünde "Halk Sağlığı Bilgilendirme Eğitim Programları" kapsamında "Çocuk İhmali ve İstismarını Önlemeye Yönelik Farkındalık Eğitimi" gerçekleştirildi.

Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü ve AK Parti Battalgazi İlçe Kadın Kolları tarafından ortaklaşa düzenlenen eğitim, yoğun ilgi gördü. Programa konuşmacı olarak ise Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli Sosyolog Meltem Seven katıldı. Battalgazi Belediyesi Hasırcılar Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programda konuşan Sosyolog Meltem Seven, çocuklara yönelik cinsel taciz ve istismarının çok hassasiyet gerektiren bir konu olduğunu ve bu konuda özellikle ailelerin çok dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Seven, "İnsan topluluklarındaki en önemli değerlerden biri çocuklardır. Çünkü çocuklar geleceğin teminatı ve toplumun devamının garantisidir. Toplum içinde bu kadar önemli bir yerde durmaları, zarar görebilecekleri etkenlerden korunmalarının sağlanması ile haklarının korunmasını da beraberinde getirir. Çocuklara yönelmiş şiddet, istismar, sömürü de önemli boyutlara ulaşmakta ve gün geçtikçe artmaktadır. Bu sebeplerle, çocukların ve ergenlik dönemindeki gençlerin istismar edilmesi özellikle de cinsel yönden istismar ve taciz edilmelerinin etkileri tüm hayatları boyu aşılamaz sonuçlar oluşturmaktadır" diye konuştu.

Seven, programın sonunda yaptığı konuşmada ise bu tür bilgilendirme eğitimlerinin önemine dikkat çekerek, başta Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan olmak üzere bilgilendirme eğitim programını düzenleyenlere teşekkür etti.

‘Çocuk İhmali Ve İstismarı’ Konulu Bilgilendirme Eğitimi Yapıldı

‘Çocuk İhmali Ve İstismarı’ Konulu Bilgilendirme Eğitimi Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim