• BIST 9010.63
  • Altın 2297.694
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0564
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Çocuğunu özel okula gönderen veliye müjde

Çocuğunu özel okula gönderen veliye müjde
Milli Eğitim Bakanı Avcı, "Geçtiğimiz hafta TBMM'ye sunduğumuz yasa tasarısıyla çocuğunu özel okullarımızda okutan velilerimize ciddi bir maddi destek vermeyi amaçlıyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Geçtiğimiz hafta TBMM'ye sunduğumuz yasa tasarısıyla çocuğunu özel okullarımızda okutan velilerimize ciddi bir maddi destek vermeyi amaçlıyoruz" dedi.Birtakım açılış ve toplantılara katılmak üzere Samsun'a gelen Milli Eğitim Bakanı Avcı ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vali Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti. 

Avcı ve Kılıç, daha sonra eski Yaşar Doğu Spor Salonu'nda, Samsun Valiliği ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Sportif Yetenek Taraması Projesinin tanıtım programına katıldı.Diğer protokol üyeleriyle projenin açılış kurdelesini kesen Avcı ve Kılıç, daha sonra salondaki öğrencilerle sohbet etti.

"Çocuğunu özel okula gönderen veliye maddi destek

"Bakan Kılıç ve Avcı, buradaki programın ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin (OMÜ) kuruluş yıllarında aktif rol oynayan ve OMÜ Vakfı’nın kurucu üyelerinden ADEKA İlaç AŞ’nin OMÜ'ye yaptırdığı ADEKA Eğitim Kampüsü'nün açılış törenine katıldı.Burada konuşan Bakan Avcı, hükümetin, özel okulların eğitim sistemindeki payını artırmaya yönelik bir politika izlediğini belirtti.

"İnşallah önümüzdeki yıllarda özel öğretim sistemimizin hızla geliştiğini ve dünyayla rekabet edebilecek güce kavuştuğunu hep birlikte göreceğiz" diyen Bakan Avcı, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz hafta TBMM'ye sunduğumuz yasa tasarısıyla çocuğunu özel okullarımızda okutan velilerimize ciddi bir maddi destek vermeyi amaçlıyoruz. Ayrıca özel okul yatırımcılarına çeşitli teşvikler sağlanması için yürüttüğümüz çalışmalar da son aşamasına geldi. Bu sayede hem özel okulların kapasitesini kullanmak suretiyle yeni yatırımlarımızı azaltmak hem de bu yatırımlardan tasarruf ettiğimiz parayla devlet okullarımızda daha nitelikli eğitim vermek mümkün hale gelecek.

"Bakan Kılıç da ADEKA Eğitim Kampüsü'nde bir spor salonu inşaatı yapımını üstlendiklerini belirterek, eğitim kampüsünün yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.Konuşmaların ardından Avcı ve Kılıç, diğer protokol üyeleriyle eğitim kampüsünün açılış kurdelesini kesti.

Bakan Kılıç ve Avcı, daha sonra OMÜ Kurupelit Kampüsü'ndeki Gelişimsel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Altınkum Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim