• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Coca Cola, Gazze'de şube açıyor

Coca Cola, Gazze'de şube açıyor
Filistin'de 3 fabrikası olan Coca-Cola, Gazze'ye 4'üncü tesisi kuruyor. Markanın Filistin'de şişeleme ve dağıtımını yapan NBC şirketinin Genel Müdürü Hindi, "20 milyon $'lık yatırımla üretime başlıyoruz" dedi.

Filistin topraklarında 1998'den bu yana üretim yapan Coca- Cola, yeni bir fabrikayı daha bitirmek üzere. Ramallah, Tulkarim ve Jericho şehirlerinde 3 şişeleme tesisi bulunan şirket, 4'üncü yatırımını Gazze'de yapıyor. Coca-Cola ürünlerinin Filistin'deki şişeleme ve dağıtımını yürüten National Beverage Company (NBC) Genel Müdürü İmad Hindi, 20 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Gazze fabrikasında ekimde üretime başlanacağını söyledi.

47 KİŞİYLE BAŞLADI

Filistinli genel müdür, şu anda 500 olan doğrudan çalışan sayısının Gazze fabrikası devreye girince 800'e çıkacağını açıkladı. Hindi, "Burası 5'inci faz bittiğinde ülkedeki en büyük fabrikamız burası olacak" dedi. Hindi 98'de 47 kişilik bir ekiple başladıkları Filistin faaliyetlerinde bu gün dolaylı olarak 8 bin kişiye ulaşılan bir ekosistem oluşturduklarını söyledi. Filistin'de gazlı içecek pazarındaki paylarının yüzde 86'ya ulaştığını belirten Hindi, "Bu oran Ortadoğu Bölgesi'nde en yüksek pazar payı" dedi. Gazze fabrikasında da başlangıçta yüzde 10 kadın çalışan oranı hedeflediklerini söyleyen Hindi, "Kadın girişimcileri desteklemek için kuluçka merkezi ve online fon platformu kurduk" diye konuştu.

FİLİSTİN FUTBOLUNUN BAYAN YILDIZLARI

Coca-Cola dendiğinde Filistin'de bayan futbolu da geliyor akla. NBC'nin kuruluşuna yardımcı olduğu Sareyyet Ramallah adındaki Filistin kadın futbol takımının 5 kez şampiyonluğu var. Takımda, lise ve üniversite öğrencisi kızlar oynuyor. İmad Hindi, "2010'dan bu yana takımı destekliyoruz. Fransa, Norveç ve Ürdün'de Filistin'i temsil ettiler" diye konuştu.

FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLER BİLKENTLİ OLUYOR

Filistin'de topluma katkı projelerinde de iddialı olduklarını söyleyen İmad Hindi, 20 bine yakın çocuğun okulda bilgisayara erişimini sağlayan teknoloji laboratuvarlarından, öğrenci değişim projelerine kadar birçok ilke imza attıklarını anlattı. Hindi, "Türkiye'ye eğitim için gönderdiğimiz Filistinli üniversite öğrencileri var. Coca-Cola Vakfı ve Bilkent Üniversitesi işbirliğiyle her yıl seçtiğimiz öğrencileri bir yıl için Bilkent Üniversitesi'ne gönderiyoruz. Eğitime katkı bizim en çok önem verdiğimiz projelerin başında geliyor" dedi.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim