• BIST 9524.59
  • Altın 2494.543
  • Dolar 32.5378
  • Euro 34.6868
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Çobanlara Sürü Yönetimi Kursu

Çobanlara Sürü Yönetimi Kursu
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Korkuteli ilçe Müdürlüğü, Türkiye İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR), Korkuteli Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Korkuteli ilçe Müdürlüğü, Türkiye İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR), Korkuteli Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü iş birliği ile Çobanlara yönelik açılan "Sürü Yönetimi kursu" sona erdi. Kursa Kozağacı, Duraliler, Kızılaliler, Mamatlar, Kızılcadağ, Manay ve Güzeloba mahallelerinden yaşları 16 ile 40 arasında olan 40 kursiyerin katıldığı ve 120 saat süren kursta Veteriner Hekim Kudret Burak Uzun tarafından ders verildi.

"Sürü Yönetimi Benim İşim" projesi kapsamında açılan kursta, koyun ağılı ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanları besleme ve bakımını yapabilme, bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklarına karşı koruyabilme yeteneği kazandırıldı.

Korkuteli'de kalifiye çoban ihtiyacını gidermek maksadıyla düzenleyecekleri eğitim sonunda katılımcıların sürü yönetimi elemanı sertifikası alacağını vurgulayan Sevim Cevat Soyiç Halşk Eğitim Merkezi Müdürü Öznur Taşkan, "Açılan profesyonel sürü yöneticisi, halk arasında çobanlık denen mesleği profesyonel, sertifikalı hale getirmiş oluyoruz. Korkuteli tarım ve hayvancılık ağırlıklı bir ilçe. Açılan kursla daha teknik daha profesyonel sürü yönetimi elemanı yetiştirmiş olduk. Artık bu işin, sürü yönetiminin anneden, babadan, deden kalma usullerle değil, çok bilinçli bir şekilde yapılması gerçeği ortaya çıkıyor. Kursa katılan 40 Kursiyerimizden 25 kursiyerimize İŞKUR, günlük yevmiyelerini verecek, yol paraları karşılanacak ve sigortalarını yaptı. Amaç, Milli Eğitim Bakanlığı'nın modüler sistemine göre 60 saat teorik, 60 saat pratik eğitim vermek. Hayvanın bakım, besleme, süt verimi, gebelik kontrolü, tohumlama, merada otlatma, yemleme gibi hayvancılıkla ilgili her şey anlatıldı" şeklinde konuştu.

Çobanlara Sürü Yönetimi Kursu

Çobanlara Sürü Yönetimi Kursu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim