• BIST 9722.83
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

ÇKA Genel Sekreteri Altunsu: Bölgeye 216 milyon TL kaynak tahsis edildi

ÇKA Genel Sekreteri Altunsu: Bölgeye 216 milyon TL kaynak tahsis edildi
Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, kurumun 2008 farklı alanları içeren 22 mali destek programı uygulandığını bildirdi.

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, kurumun 2008 farklı alanları içeren 22 mali destek programı uygulandığını bildirdi. "Proje teklif çağrısı" yöntemiyle uygulanan mali destek programları kapsamında ajans tarafından bölgeye 216 milyon TL kaynak tahsis edildiğini ifade eden Altunsu, bugüne kadar alınan 3 bin 121 proje başvurusundan başarılı bulunan 691 tanesiyle sözleşme imzalandığını söyledi. Ayrıca bugüne kadar uygulanan mali destek programı ile 5 bin kişinin üzerindeki istihdam sağlandığını dile getiren Altunsu, ajans desteklerinden yararlanan KOBİ'lerde ortalama yüzde 25 gelir, yüzde 22 istihdam, yüzde 15 pazar payı, yüzde 17 ihracat ve yüzde 60 kapasite artışı yaşandığını belirtti.

ÇKA 2016 yılı Mikro İşletmelerde Kurumsallaşma ve Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı Bilgilendirme toplantısı Seyhan Oteli'nde gerçekleştirildi. Programa Adana Vali Yardımcısı Ahmet Beyoğlu, Çukurova Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Seyhan Tükel, Kanuni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Serindağ, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, Seyhan Belediyesi Başkan Vekili Ertan Karaoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Altunsu, buradaki konuşmasında, KOBİ'lere yönelik mali destek programlarından en az yararlanan grubu oluşturduğuna dikkat çekerek, "Mikro işletmeler kalkınmada dinamo vazifesi görmektedir. Uluslararası çalışmalar, KOBİ'ler içinde özellikle küçük ve yeni kurulan işletmelerin daha fazla net istihdam artışı sağladığını ve dolayısıyla ekonomik büyümeye pozitif katkı sağladığını ortaya koymaktadır. Bu açıdan, mikro işletmeler KOBİ politikalarında gün geçtikçe önemli hale gelmektedir. Bu yıl Mali Destek Programı kapsamında Mikro İşletmelerde için Kurumsallaşma ve Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı hazırladık." dedi.

2016 YILINDA MİKRO İŞLETMELERE 7 MİLYON TL KAYNAK AYRILDI

Bölgedeki mikro ölçekli işletmelerin kurumsallaşma, ürün geliştirme ve çeşitlendirme yoluyla rekabet gücünün artırılması amacıyla açılan programda öncelik alanları; mikro işletmelerin kurumsallaşma düzeyi, ihracat, pazarlama,kalite standartlarının artırılması, mikro işletmelerin ürün, süreç ya da pazarlama yeniliği, ürün geliştirme, ürün çeşitlendirme olanaklarının artırılması olarak belirlendi.

Mikro işletmelerin başvuru sahibi olduğu destek programında gıda – içecek, kimya – plastik, tekstil – hazır giyim, makine – metal işleri, metalik olmayan mineral ürünler, ayakkabıcılık, materyallerin geri kazanımı, mobilya imalatı, lojistik, turizm amaçlı asli konaklama tesisleri ve bilişim sektör ve öncelik alanlarından hazırlanan projelere 2016 yılında toplam 7 milyon TL kaynak kullandırılacak.

Desteklerden faydalanmak işletmelerin elektronik olarak son başvuru tarihi 8 Nisan 2016, matbu başvurularda ise son başvuru 15 Nisan 2016.

ÇKA Genel Sekreteri Altunsu: Bölgeye 216 milyon TL kaynak tahsis edildi

ÇKA Genel Sekreteri Altunsu: Bölgeye 216 milyon TL kaynak tahsis edildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim