• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Çka, Bozyazı’da 2016 Desteklerini Anlattı

Çka, Bozyazı’da 2016 Desteklerini Anlattı
Mersin'in Bozyazı ilçesinde Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) uzmanları, 2016 Mali Destek Programları hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

Mersin'in Bozyazı ilçesinde Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) uzmanları, 2016 Mali Destek Programları hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

Bozyazı Müftülüğü Konferans Salonu'nda ÇKA uzmanları Türker Dölekoğlu ve Dilşad Türtük Yünsel tarafından gerçekleştirilen toplantıya, Bozyazı Kaymakamı Suat Yıldız, Bozyazı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alattin Yaşar, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Slayt gösterisi eşliğinde sunum yapan ÇKA Uzmanı Türker Dölekoğlu, Mikro İşletmelerde Kurumsallaşma ve Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı'nın amacının, bölgedeki mikro ölçekli işletmelerin kurumsallaşma, ürün geliştirme ve çeşitlendirme yoluyla rekabet gücünün arttırılması olduğunu söyledi. Dölekoğlu, amaç doğrultusunda mikro işletmelerin kurumsallaşma düzeyi, ihracat, pazarlama, kalite standartlarının arttırılması ve mikro işletmelerin ürün, süreç ya da pazarlama yeniliği, ürün geliştirme, ürün çeşitlendirme olanaklarının artırılması amacıyla öncelik alanlarında hazırlanan projelere toplam 7 milyon TL hibe verileceğini ifade etti. Bu program kapsamında gıda, içecek, kimya, plastik, tekstil, hazır giyim, makine metal işleri, metalik olmayan mineral ürünler, ayakkabıcılık, materyallerin geri kazanımı, mobilya imalatı, lojistik, turizm amaçlı asli konaklama tesisleri ve bilişim sektörlerinin destekleneceğini dile getiren Dölekoğlu, bu sektörlerin öncelik alanlarını da 2 kısma ayırdıklarını anlattı. Dölekoğlu, birinci öncelikli alanın mikro işletmelerin kurumsallaşma düzeyi, ihracat, pazarlama ve kalite standartlarının arttırılması, ikinci öncelikli alanın ise mikro işletmelerin ürün, süreç ya da pazarlama yeniliği, ürün geliştirme, ürün çeşitlendirme olanaklarının artırılması olarak belirlendiğini kaydetti.

Bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılması amacıyla proje değerlendirme sürecinde ikinci derecede gelişmiş ilçelerde uygulanacak projelere artı 3 puan, üçüncü ve dördündü derece gelişmiş ilçelerde uygulanacak projelere artı 6 puan verileceğini bildiren Dölekoğlu, Bozyazı ilçesindeki projelere de artı 6 puan verileceğini söyledi. ÇKA tarafından projelere verilecek desteklerin asgari 25 bin lira, azami 250 bin lira olacağını, 10 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri bir milyon lirayı aşmayan işletmelerin "Mikro İşletme" olduğunu belirten Dölekoğlu, "2016 Yılı Proje Teklif Çağrısı 13 Ocak 2016 tarihinde başladı. Elektronik ortamda son başvuru tarihi 8 Nisan 2016, evrak teslim tarihi ise 15 Nisan 2016'dır. Bu tarihten sonra yapılacak hiçbir başvuru kabul edilmeyecektir. Proje Hazırlama Eğitimleri de 4-19 Şubat 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Herkes katılabilir" diye konuştu.

Daha sonra uzmanlar katılımcıların sorularını yanıtladı. Kaymakam Yıldız, toplantı sonrası bilgilendirmeden dolayı ÇKA uzmanlarına teşekkür etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim