• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Çka 2016 Yılı Destek Programı Açıklandı

Çka 2016 Yılı Destek Programı Açıklandı
Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA), 2016 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek Programlarını açıkladı.

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA), 2016 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek Programlarını açıkladı. Buna göre Doğrudan Faaliyet Destekleri için 750 bin TL, Teknik Destek Programı için ise 500 bin TL kaynak belirlendi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki (MTSO) toplantıda konuşan ÇKA Genel Sekreteri Lutfi Altunsu, bölge ekonomisine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesinde acil tedbirler almak amacıyla, Doğrudan Faaliyet Desteğini ve bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle uygulama aşamasında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalara katkı sağlamak amacıyla ilan edilen Teknik Destek Programlarının bugün itibariyle duyurduklarını söyledi. Bu iki programı birlikte açıklamalarının nedenini, programlardan yararlanacak olan proje sahiplerinin benzer özelliklere sahip olmasından kaynaklandığını ifade eden Altunsu, önümüzdeki hafta da başka bir programın ilanına çıkacaklarını belirtti.

"BİZ DOSTANE BİR AJANSIZ"

Proje yapım aşamasında her türlü yardım desteğini verdiklerinin altını çizen Altunsu, "Biz dostane bir ajansız. Bu yüzden bizi, proje konularınızla ilgili aramaktan, ziyaret etmekten ve çayımızı içmekten çekinmeyin. Bazen çok küçük nedenlerden dolayı mevzuat gereği reddetmek durumunda kaldığımız projeler olabiliyor. Bu tip durumlarda bizler, sizlerden çok daha fazla üzülüyoruz. Bunun için projeyi teslim etmeden bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin" dedi.

ÇKA'nın Doğrudan Faaliyet Destek programına 2012 yılında başladığını hatırlatan Altunsu, program kapsamında 3 yıl boyunca, 118 faaliyet teklifi arasından 45 faaliyet için destek kararı aldıklarını ve yaklaşık 3 milyon TL tutarında kaynağın sözleşmeye bağlandığının bilgisini verdi. 2016 yılı için bu destek türü ile desteklenecek faaliyetler için, ajans tarafından tahsis edilecek toplam kaynak tutarının 750 bin TL olduğunu belirten Altunsu, her faaliyet için verilecek destek miktarının asgari 25 bin TL ve azami 90 bin TL olduğunu aktardı. Lutfi Altunsu, bu program kapsamında uygun başvuru sahiplerini ise şu şekilde sıraladı; "Adana, Mersin bölgesinde yer alan; yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, teknoparklar, endüstri bölgeleri, birlikler, kar amacı gütmeyen kooperatifler".

Altunsu, Teknik Destek Programını ise bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla ilan ettiklerini söyledi. Bu destek programı içinde toplam bütçenin 500 bin TL olduğunu söyleyen Altunsu, azami tutarın 15 bin TL ve azami sürenin 1 ay olduğunu anımsattı.

Altınsu'nun ardından, destek programlarının içeriği hakkında ÇKA Proje Uygulama Birimi Başkanı Türker Dölekoğlu sunum yaptı.

Toplantıya, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ve İŞKUR Mersin İl Müdürü Mustafa Kutlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Çka 2016 Yılı Destek Programı Açıklandı

Çka 2016 Yılı Destek Programı Açıklandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim