• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

CK Çamlıbel Elektrik’ten tasarruf eden 30 aileye bedava elektrik

CK Çamlıbel Elektrik’ten tasarruf eden 30 aileye bedava elektrik
Enerjinin verimliliği hakkında farkındalık oluşturmayı hedefleyen CK Çamlıbel Elektrik Perakende Satış A.Ş, "Tasarruf Ediyorum" projesini hayata geçirdi.

Enerjinin verimliliği hakkında farkındalık oluşturmayı hedefleyen CK Çamlıbel Elektrik Perakende Satış A.Ş, "Tasarruf Ediyorum" projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında 2017'de elektrik tüketimini 2016'ya göre en fazla oranda düşüren Sivas, Tokat ve Yozgat'taki toplam 30 aileye CK Çamlıbel Elektrik bedava elektrik verecek. Projeye başvurular 1 Aralık 2017-5 Ocak 2018 tarihleri arasında yapılacak.

Sivas, Tokat ve Yozgat'ta ortaokul öğrencilerine yönelik "Enerjide Tasarruf ve Yöntemleri" konulu eğitim seminerleri düzenleyerek enerji tasarrufu bilincini genç nesillerden başlatmayı amaçlayan CK Çamlıbel Elektrik, tasarruf bilincini ailelere de aşılamak ve enerjinin gereksiz yere kullanımını engellemek amacıyla "Tasarruf Ediyorum" projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında 2016 yılına oranla 2017 içerisinde konutlarında en fazla oranda elektrik tasarruf yapan 30 öğrenci ailesinin 12 bin kWh elektrik tüketimi CK Çamlıbel Elektrik tarafından karşılanacak.

Proje hakkında bilgi veren CK Çamlıbel Elektrik Perakende Satış A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Yalçın Tekin, Türkiye'de enerji için ayrılan kaynağın ülke ekonomisinde büyük bir yer edindiğine dikkat çekerek, enerji tasarrufunun mili ve sosyal bir sorumluluk olarak görülmesi gerektiğine vurgu yaptı. Enerji tasarrufunun günlük yaşam konforundan ödün vermeden enerjiyi etkin ve verimli kullanmak anlamına geldiğini hatırlatan Tekin,"Enerji varlıklarının günümüzde hızlı bir şekilde tükenmesi ve enerji tüketiminin ülke ekonomisinde büyük bir maliyet oluşturması, enerji tasarrufunu günümüzde hem bireylerin hem de kurumların maddi ve manevi sorumluluğu olarak ön plana çıkarmıştır. Enerji tasarrufuna yönelik çalışmalar ve projeler bir yandan kendi bütçemize katkı sağlarken diğer yandan ise milli ekonomimize destek olmaktadır" diye konuştu.

Enerji tasarrufu hakkında farkındalık oluşturmak için projeyi başlattıklarını dile getiren Tekin,"Sivas, Tokat ve Yozgat'ta 2017 yılında, 2016'ya göre en fazla oranda enerji tasarrufu yapan abonelerimizin 2018 yılındaki elektrik tüketiminin toplamda 12 bin kilovatsaate kadar olan bölümü şirketimiz tarafından karşılanacak" dedi.

Projeye dahil olmak isteyen tüketicilerin mesken abonesi olması, iki yıl aynı adreste ikamet etmesi ve ailesinde en az bir öğrenci bulunması gerektiğini belirten Tekin,"2017 yılında en fazla oranda elektrik tasarrufu yapan Sivas, Tokat ve Yozgat'taki ilk 10'ar aileden 1'inci ailenin bin kilovatsaat, 2'nci ailenin 750 kilovatsaat, 3'üncü ailenin 500 kilovatsaat, diğer ailelerin ise 250'şer kilovatsaatlik aktif enerji tüketimlerini CK Çamlıbel Elektrik üstlenecek" ifadelerini kullandı.

Projeye katılmak isteyen tüketicilerin Nisan 2017 ayı dahil olmak üzere Eylül 2017'ye kadarki dönem içerisindeki 6 aylık elektrik tüketimlerini ibraz ederek CK Çamlıbel Elektrik'e başvurabileceklerini belirten Tekin, yapılacak teknik incelemeler sonrasında ibraz edilen dönemlerdeki elektrik tüketimlerinin 2016 yılı aynı dönemleri ile kıyaslanarak en fazla oranda enerji tasarrufu yapan öğrenci ailelerinin belirtilen fırsatlardan yararlanmaya hak kazanacağını söyledi.

Başvuruların bizzat aboneler tarafından yapılacağını aktaran Tekin,"Öğrenci velisi ve mesken aboneliği olan, aynı meskende 2 yıl ikamet eden ve daha önce kayıp-kaçak ile ilgili şirketimiz tarafından haklarında herhangi bir işlem yapılmayan CK Çamlıbel Elektrik abonelerini belirtilen şartları taşıması halinde projeye dahil olabilecek." dedi.

CK Çamlıbel Elektrik’ten tasarruf eden 30 aileye bedava elektrik

CK Çamlıbel Elektrik’ten tasarruf eden 30 aileye bedava elektrik

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim