• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Cizreli Öğrenciler, Obeziteye Karşı Pedal Çevirecek

Cizreli Öğrenciler, Obeziteye Karşı Pedal Çevirecek
Sağlık Bakanlığı'nca hayata geçirilen "Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018" kapsamında Şırnak İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İl Milli...

Sağlık Bakanlığı'nca hayata geçirilen "Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018" kapsamında Şırnak İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün imzaladığı protokol çerçevesinde, Cizreli öğrenciler obeziteye karşı pedal çevirecek.

Sağlık Bakanlığı'nca hayata geçirilen "Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018" kapsamında okullara dağıtılacak olan bisikletler için Şırnak İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. İl Halk Sağlığı Müdürü Muhsin Hayam Elçi, "Hareketsiz yaşam modern toplum için en önemli halk sağlığı sorunu durumundadır. Teknolojik gelişmeler yaşamı kolaylaştırsa da uzun vadede hareketsiz bireylerin sayısını arttırmakta ve sağlığı olumsuz yönde etkilemektedir. Bulaşıcı olmayan hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan hareketsiz hayat tarzı, dünya genelinde ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında obezitenin önünde dördüncü sırada yer almaktadır. Meme ve kolon kanserlerinin yaklaşık yüzde 25'inin, diyabetin yüzde 27'sinin ve iskemik hastalığının yüzde 30'unun ana nedeninin fiziksel hareketsizlik olduğu tahmin edilmektedir. Fiziksel hareketsizlik yalnızca yetişkinler için değil, çocuklar ve gençler içinde ciddi bir sağlık riski taşımaktadır" dedi.

Elçi, "Toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme, düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasına teşvik amacıyla 29.09.2010 tarih ve 27714 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 210/22 sayılı Başbakanlık Genelgesi kapsamında Sağlık Bakanlığımız tarafından "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat" programı yürütülmektedir. Sağlıklı nesiller, sağlıklı toplumlar oluşturacağını bildiğimiz için gençlerimiz bizim için değerlidir. Şırnak Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak obezite ile mücadelemiz aralıksız devam edecektir" diye konuştu.

Cizreli Öğrenciler, Obeziteye Karşı Pedal Çevirecek

Cizreli Öğrenciler, Obeziteye Karşı Pedal Çevirecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim