• BIST 9524.59
  • Altın 2492.245
  • Dolar 32.5542
  • Euro 34.6939
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Cizreli çocuktan babasına: Baba, biz niye okula gidemiyoruz

Cizreli çocuktan babasına: Baba, biz niye okula gidemiyoruz
Cizre'de 14 Aralık'tan itibaren ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

Cizre'de 14 Aralık'tan itibaren ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Yoğun çatışmalar arasında kalan vatandaşların çoğu ilçeyi terk ederken, kalanlar ise merkezi mahalle olan Dicle Mahallesi'ne taşındı. Cudi Mahallesi'nden kaçıp Dicle Mahallesi'ne felçli annesiyle taşınan Baki Fidan isimli vatandaş yaşananlara tepki gösterdi. Cudi Mahallesi'nden kaçtıklarını ve 18 kişi ile birlikte tek dairede kaldıklarını belirten Fidan, "Erzağımız yok. Doğru düzgün elektrik ve suyumuz da yok. Çok zor durumdayız." ifadelerini kullandı.

Cizre'de kazılan hendekleri kapatmak, kurulan barikatları kaldırmak ve ilçedeki PKK'lıları etkisiz hale getirmek için 14 Aralık'tan itibaren operasyonlarla birlikte ilan edilen sokağa çıkma yasağı da devam ediyor. Operasyonların sürdüğü mahallelerden göç eden vatandaşların çoğu ilçeyi terk etti. Gidecek yerleri olmayan vatandaşlar da çatışmaların az yaşandığı Dicle Mahallesi'nde bulduğu evlerde ya da akrabalarında kalıyor.

"FELÇLİ ANNEMİ EL ARABASIYLA TAŞIDIM"

Dicle Mahallesi'ne ailesiyle birlikte taşınan Baki Fidan çektikleri sıkıntıları dile getirdi. Tek dairede 18 kişi ile birlikte yaşadığını söyleyen Fidan, şöyle konuştu: "Cudi Mahallesi'nden buraya geldik. Annem felç geçirdi. Onu el arabasıyla getirmek zorunda kaldık. 44 gündür büyük zorluklar yaşıyoruz. 18 kişi ile birlikte bu dairede kalıyoruz. Erzağımız yok. Kalan paramız da bitti." dedi.

"ÇOCUKLARIM TELEVİZYONDA ÖĞRENCİLERİN OKULA GİTTİĞİNİ GÖRÜNCE AĞLADILAR"

Çocuklarının durumuna da değinen Fidan, okula giden öğrencileri televizyonda gören çocuklarının ağladığını söyledi. Fidan, şunları ifade etti: "Çocuklarımız silah seslerinden dolayı şok geçirdiler, yaşamları değişti. Çocuklarım televizyonda öğrencilerin okula gittiğini görünce ağladılar. Baba biz niye okula gidemiyoruz? dediler. Biz birlikteliği ve kardeşliği istiyoruz. Biz kimsenin ölmesini istemiyoruz. Ne askerin, ne polisin ne de gerillanın ölmesini istiyoruz. Evimiz yıkıldı, malımız mülkümüz zarar gördü. Fakat biz bunun derdinde değiliz. Ölen ve yaralanan kişilerin derdindeyiz. Dünya malı el kiridir. Yıkadığında gider. Ama insan canı satın alınamayan bir şeydir."

Yapılan yardımları dağıtmak için gönüllü olarak çalışan eski Dicle Mahalle Muhtarı Osman Yural ise yapılan yardımların çok az olduğunu ve yetmediğini belirtti. Yural, "44 gündür sokağa çıkma yasağı var. Halk perişan olmuş durumda. Çok kıt imkanlarla yardımcı olmaya çalışıyoruz. Gerek yapılan yardımlar olsun gerekse de yardımların Cizre'ye girme durumu olsun çok büyük zorluklar yaşıyoruz. Şu ana kadar 2 kuruluş yardım gönderdi. Biz de kendi imkanlarımızla dağıtmaya çalışıyoruz. Fakat yardımlar yeterli değil." diye konuştu.

Cizreli çocuktan babasına: Baba, biz niye okula gidemiyoruz

Cizreli çocuktan babasına: Baba, biz niye okula gidemiyoruz

Cizreli çocuktan babasına: Baba, biz niye okula gidemiyoruz

Cizreli çocuktan babasına: Baba, biz niye okula gidemiyoruz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim