• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Cizre’de taşeronların kadroya geçişi için başvurular başladı

Cizre’de taşeronların kadroya geçişi için başvurular başladı
Şırnak'ın Cizre ilçesinde Dr. Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesinde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçişi için başvurular başladı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Dr. Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesinde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçişi için başvurular başladı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Dr. Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesi bünyesinde çalışan 266 taşeron işçinin, kadroya geçişi için müracaatlar başladı. İlk başvuruları Başhekim Op. Dr. Mehmet Hidayetullah Erzen aldı. Bugün itibari ile kadroya geçmek için başvuru evraklarını başhekimliğe teslim ettiğini belirten işçi Mahmut Mol, yaklaşık 11 yıldır hastanede taşeron işçi olarak çalıştığını ve yıllardır kadro hayali kurduğunu ifade etti. Hep işten çıkarılacakları endişesinin yaşadıklarını anlatan Mol, "Çok şükür artık yıllardan beridir yüzbinlerce kişinin ailece beklediği kadro hayaline kavuşmuş bulunmaktayız. Taşeron işçilerinin kadroya geçmesinde emeği olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'a, Başbakanımız Binali Yıldırım'a, Çalışma Sosyal ve Güvenlik Bakanımıza, Maliye Bakanı ve diğer tüm bakanlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz" dedi.

"Artık rahat olacağız"

Hastanede 8 yıldır güvenlik elemanı olarak çalışan Emine Oktaykaan, "Kadro bizim için hayaldi ama hayalimiz gerçek oldu, çok mutluyuz. Emeği geçen Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza minnettarız. Yıllardır beklediğimiz kadroya geçtiğimiz için mutluyuz. Çünkü bundan önceki süreçte sürekli endişelerimiz vardı. İşten atılma ve benzeri birçok sıkıntılar yaşanıyordu. Ama bu saatten sonra en azından iş güvenliğimiz olacak ve her şeyden önce rahat olacağız. Bu da bizi mutlu ediyor" diye konuştu.

10 yıldır hastanede taşeron işçi olarak çalıştığını belirten Muhammed Yesra Yural, şunları kaydetti:

"Bundan önce taşeron firmalara bağlıydık. Bazen maaşlarımız geç yatıyordu, bazen işten olma endişesi yaşanıyordu. Ama artık taşerondan kadroya geçişimiz başladı. Bizlerde gerekli evrakları hazırlayıp Cizre Devlet Hastanesi Başhekimliğine başvurumuzu yaptık. Bu vesile ile biz taşeron işçilerinin kadroya geçişinde emeği olan başta Cumhurbaşkanı olmak üzere bütün yetkililere teşekkür ediyorum."

"İşlemler için ekip oluşturduk"

Taşeron işçilerinin kadroya geçişi için müracaat evraklarını kabul etmeye başladıklarını belirten Hastane Başhekimi Mehmet Hidayetullah Erzen ise, "Kurumumuzda çalışan geçici taşeron işçilerinin kadroya geçmesi için yoğun bir şekilde başvuruları kabul ediyoruz. Taşeron işçilerinin işlemlerini daha seri bir şekilde gerçekleştirmesi için de bir ekip oluşturduk. Gerçekten de hükümetin atmış olduğu bu adım personellerimizi memnun etti, dolayısı ile bizleri de memnun etti. Bu anlamda taşeron işlerinin kadroya geçme kararını veren Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, hükümetimizin tüm bakan ve milletvekillerine teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim