• BIST 9550.7
  • Altın 2484.049
  • Dolar 32.4983
  • Euro 34.8098
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Cizre’de sokağa çıkma yasağı 29. güne girdi

Cizre’de sokağa çıkma yasağı 29. güne girdi
Şırnak'ın Cizre ilçesinde 14 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 14 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Özellikle Nur, Sur, Cudi ve Yafes mahallelerinde yoğun bomba ve silah sesleri yükseliyor. Bugün Nur Mahallesi'nde yaşanan şiddetli çatışmada 1 polis şehit oldu, 3 güvenlik görevlisi yaralandı.

Cizre'de kurulan barikatların kaldırılması, kazılan hendeklerin kapatılması ve terör örgütü mensuplarının yakalanması için başlatılan operasyonlar devam ediyor. Geride kalan 29 günde güvenlik güçleri Yafes Mahallesi'nde kontrolü sağlarken Nur, Sur ve Cudi Mahallesi'nde çatışmalar aralıksız devam ediyor. Mahalleden kaçmak isteyen vatandaşlar, gelen ambulansa binip ya şehri terk ediyor ya da merkezi mahallelere gidiyor.

İLÇEDE GIDA VE İLAÇ SIKINTISI VAR, HALK İLÇEYİ KAMYON KASALARINDA TERK EDİYOR

Yasağın 29 günü bulması sebebiyle ilçede gıda sıkıntısı çekiliyor. İlçede bulunan ve açık tutulan marketlere günler sonra meyve ve gıda sevkiyatı yapıldı. Parası olan vatandaşlar ihtiyacını giderdi. Ancak günübirlik geçinen ve maddi durumu iyi olmayan çoğu vatandaş hala sıkıntılar yaşıyor. İlçede yaşayan insanların sağlık hizmetleri giderilemiyor. Hastanenin sadece bir bölümünün açık olduğu belirtilirken, ilçede güvenlik sıkıntısı olduğu için hastaneye gidilemiyor. Şehri terk etmek isteyen vatandaşlar, gıda nakliyatı yapılan kamyonların kasasına binerek çıkabiliyor. Çoğu insan ise beyaz bayrak sallayarak çıkmaya çalışıyor. Yafes Mahallesi'nde bulunan evlerin tamamının boşaltıldığı belirtilirken, evinden çıkmak zorunda kalan ailelerin çoğu akrabalarında, bir kısmı da camilerde kalıyor.

OKULLAR KAPALI, YGS'YE GİRECEK ÖĞRENCİLER MAĞDUR

Yasağın başlamasıyla birlikte okulların da tatil edildiği ilçede yaklaşık 1 aydır eğitim verilemiyor. Son olarak 6 Ocak'ta başlayan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) başvuru işlemleri 20 Ocak'ta son bulacak. Bu süre zarfında Silopi ve Cizre'de bulunan öğrencilerin nasıl başvuru yapacağı bilinmezken, bankaların da kapalı olması sebebiyle sınav ücreti yatırmada sıkıntı çekiliyor.

İlçenin, özellikle Nur Mahallesi'nde yoğun çatışmalar sürerken, Silopi tarafından çok sayıda kirpi tipi zırhlı araç Şırnak istikametine doğru yol aldı.

Cizre’de sokağa çıkma yasağı 29. güne girdi

Cizre’de sokağa çıkma yasağı 29. güne girdi

Cizre’de sokağa çıkma yasağı 29. güne girdi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim