• BIST 9524.59
  • Altın 2498.54
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7112
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Cizre'de Şiddetli Patlama! 'Temizlendi' Zannedilen Bölgeden Ateş Açıldı

Cizre'de Şiddetli Patlama! 'Temizlendi' Zannedilen Bölgeden Ateş Açıldı
HDP'liler tarafından yaralıların bulunduğu belirtilen Bostancı Sokak bölgesinde şiddetli patlama oldu. Ayrıca 'temizlendi' zannedilen bölgeden teröristler tarafından ateş açıldı.

Şırnak'ın Cizre İlçesi Cudi Mahallesi'nde, HDP'liler tarafından yaralıların bulunduğu belirtilen Bostancı Sokak bölgesinde şiddetli bir patlama oldu. Cizre'de bugüne kadar görülenlerden daha büyük olduğu değerlendirilen patlamadan sonra, bölgedeki birçok evin camları kırıldı. Patlamadan sonra kısa bir süre sessizlik oldu ardından yeniden silah ve patlama sesleri duyuldu.

BODRUMDAN 6 BİNAYA KANALİZASYON GEÇİŞLERİ TESPİT EDİLDİ

Günlerdir yaralıların olduğu iddia edilen Bostancı Sokak üzerindeki 23 nolu binanın bodrum katından çevrede bulunan 6 ayrı binaya kanalizasyon geçişlerinin olduğunu tespit eden güvenlik kuvvetleri, dün gece çevredeki binalara operasyon düzenlemişti.

Operasyonun düzenlendiği bodrum katından geçişlerin bulunduğu binalarda Mamo ve Rozan kod adlı terör örgütü üst düzey yöneticileri ile 3 yabancı uyruklunun da aralarında bulunduğu bir grup teröristin saklandığı ortaya çıktı. Şırnak Valiliği gece düzenlenen operasyonda 10 teröristin öldürüldüğünü duyurdu.

TEMİZLENDİ ZANNEDİLEN BÖLGEDEN TERÖRİSTLER ATEŞ AÇTI

Gece yapılan operasyonda 10 terörist öldürülürken, daha önce ölen birçok terörist cesedinin de binalarda gizlendiği ortaya çıktı. Operasyonların ardından terör unsurlarından temizlendiği düşünülen Cizre ilçesinde sabah saatlerinde arama tarama faaliyetine çıkan güvenlik kuvvetlerine çevre binalarda saklanan teröristler tarafından ateş açıldı. Güvenlik kuvvetlerinin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmanın yer yer devam ettiği belirtildi.

Ayrıca bu sabah saatlerinde Cizre Belediyesi'nden 2 cenaze nakil aracının Cudi Mahallesi'ne gönderildiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan Cizre Açıklaması: Yardım Talebi veya İhbar Olmadı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim