• BIST 9693.46
  • Altın 2509.143
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8237
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Cizre’de morga kaldırılan cenaze sayısı 39’a yükseldi

Cizre’de morga kaldırılan cenaze sayısı 39’a yükseldi
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, "Dün 27 cenazenin çıkarıldığı yerde bugün de 12 cenaze çıkarılarak hastaneye...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, "Dün 27 cenazenin çıkarıldığı yerde bugün de 12 cenaze çıkarılarak hastaneye taşındı. Ayrıca üçüncü bir ev daha var. Orada 50'ye yakın insan var ve yarısına yakını hayatını kaybetmiş. 25 insan hala yardım bekliyor." dedi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 14 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. İlçede silah sesleri duyulmaya devam ederken, Genelkurmay Başkanlığı bugüne kadar 597 PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı. Cizre'de hendek ve barikatlar Nur, Sur, Cudi ve Yafes mahallelerinde yer alıyor. Aradan geçen 58 günde sokakların büyük bölümü hendek ve barikatlardan temizlenirken, Sur ve Cudi mahallelerinin bir bölümünden zaman zaman silah sesleri yükseliyor.

SARIYILDIZ: BİR BODRUM DAHA VAR

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre'de yaralıların sığındığı üçüncü bir bina daha tespit edildiğini söyledi. Sarıyıldız, şöyle konuştu: "Dün 27 cenazenin çıkarıldığı yerde bugün de 12 cenaze çıkarılarak hastaneye taşındı. Ayrıca üçüncü bir ev daha var. Orada 50'ye yakın insan var ve yarısına yakın kişi hayatını kaybetmiş. 25 insan hala orada ve aralarında yaralılar var. Yaralı oldukları için hastaneye taşınmak istiyorlar. Yaralı olduklarını bana, partimize ve birçok devlet kurumuna bildirdiler. Biz de devletin tüm kurumlarına; emniyete, ambulansa, valiliğe, af örgütüne ve parti merkezimize ilettik. Şu anda beklemedeyiz." diye konuştu.

Türkiye gündemine gelen diğer iki bodruma halen ulaşamadıklarını belirten Sarıyıldız, henüz resmi bir açıklama da yapılmadığını kaydetti. Cizre'deki üçüncü binada yardım bekleyenlerden HDP Milas eski Eş Başkanı Derya Koç ise dün İMC TV'ye telefonla bağlanarak durumlarını anlattı. Binadaki bazı kişilerin yanarak hayatını kaybettiğini belirten Koç, sağ kalanların kurtarılmayı beklediğini söyledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim