• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Cizre'de gerçekte neler oldu? Meğer o bodrumu 60 terörist...

Cizre'de gerçekte neler oldu? Meğer o bodrumu 60 terörist...
CİZRE'de dün neler yaşandı? 60 terörist öldürüldü haberleri nasıl geldi? 23 nolu binanın bodrum katında kimler var? Cizre'deki son duruma dair çok özel bilgiler geldi.

CİZRE'den dün arka arkaya gelen son dakika haberleri kafaları karıştırmıştı. TRT'nin geçtiği haberlerde 60 terörist öldürüldü iddiası vardı. Ardından Şırnak Valiliği açıklama yapıp 10 terörist öldürüldü duyurusu yaptı.
Peki Cizre'de neler oluyor?

Bütün olayların merkezinde yer olan 23 nolu binanın bodrum katına girildi mi? 10 terörist o bodrum katından mı çıkarıldı?

Merak edilen detayları Milliyet Gazetesi köşe yazarı Serpil Çevikcan emniyetteki özel kaynaklarından almış. İşte Cizre'de yaşananların bilinmeyen detayları;

10 TERÖRİSTİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ BİNA

Çatışmanın yaşandığı söz konusu bina, bodrum katında bulunan yaralılara tıbbi müdahale tartışmasıyla bir süredir gündemde olan Cudi Mahallesi’ndeki 23 nolu binaya birkaç yüz metre mesafede.

23 NOLU BİNADAKİ SON DURUM NE?

Tartışmaların odağındaki 23 nolu binaya gelince. Kaynaklar, bodrumunda yaralıların bulunduğu iddia edilen binanın etrafında 70-80 civarında örgüt mensubunun oluşturduğu bir çember kurulduğunun tespit edildiğini ifade ediyor. Görülüyor ki bina bina yürüyen operasyon bir süre daha devam edecek. Operasyonun uzamasının temel nedenlerinin başında siviller konusundaki hassasiyetin geldiği hükümet tarafından her fırsatta vurgulanıyor.

ÇATIŞMA NASIL ÇIKTI NELER OLDU?

Önceki gece, 23.00 sıralarında söz konusu binadan güvenlik güçlerine yoğun bir roketatar saldırısı gerçekleşiyor. Asker ve polislerden oluşan ortak operasyon timi, bu atışlara aynı yoğunlukta karşılık veriyor. Çatışmanın uzun sürdüğünü belirtelim.

Güvenlik güçlerinin ateşle karşılığı sonrası, binadan yönelen saldırı sona eriyor. Aradan çok uzun bir zaman geçmeden 5’i ölü, 5’i yaralı olmak üzere 10 örgüt üyesi ele geçiriliyor.

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİSTLER O BODRUM KATINDAN MI?

Ele geçirilen PKK’lılar, binanın bahçesinden ilk saldırıyı gerçekleştiren örgüt üyeleri. Bahçedeki PKK’lıların ele geçirildiği aşamada, çevre binalardan güvenlik güçlerine yeniden ateş açılıyor. Bu sırada da yaklaşık 1,5 saat süren bir çatışma yaşanıyor. Güvenlik güçleri, mevzilerine geri çekildikten sonra bir süre karşılıklı olarak ateş duruyor.

ASKER VE POLİS İLK KEZ BİNANIN İÇİNE GİRİYOR

Uzunca bir süre telsiz konuşması, mesajlaşma ya da ses olmayınca güvenlik birimleri yeniden harekete geçiyor. Polis olay yeri inceleme ve istihbarat ekipleri, tespitte bulunmak üzere yeniden binaya gidiyor.
Güvenlik güçleri bu kez binanın içine kadar giriyor. Binada yapılan ilk incelemede çok sayıda terörist cenazesine rastlanıyor. Tam bu esnada çevre binalardan yeniden roketatarlı saldırı başlıyor. Dün öğle saatlerine kadar süren çatışmalar aralıklarla devam ediyor. Bu çatışmalarda 11 güvenlik görevlisi yaralanıyor.

EL YAPIMI BOMBALARLA DOLU

Pek çok bina gibi, bu binanın içinde ve çevresinde el yapımı patlayıcılarla tuzaklamalar yapıldığından, herhangi bir saldırı olmasa bile içeriye girmek çok kolay değil. Ancak bina uzun bir süredir kontrol altında tutuluyor.

İHA'LAR 23 NOLU BİNANIN BODRUM KATINDAKİLERİ ÇEKTİ

İHA’larla binanın içinde teröristlerin bulunduğu tespiti de zaten yapılmış durumda.
Cizre’de yürütülen operasyonlarda son aşamaya yaklaşıldı. Ancak operasyonların hemen yarın sonlandırılabileceğini söylemek doğru olmaz. PKK’lıların kullandığı her bina tuzaklanmış durumda. Bir binadaki el yapımı patlayıcıların imhası, tuzakların etkisiz kılınması neredeyse 1,5 günü buluyor.

Sur'daki hendekler kapatılınca bakın ortaya ne çıktı!

BİR EVDEKİ BOMBA SAYISI

Geçtiğimiz günlerde sadece bir evin bahçesinde 40, içerisinde 30 el yapımı patlayıcı tuzaklaması tespit edildiği belirtiliyor. Çatışmaların sonlandığı bölgelerde her bina tek tek bu şekilde kontrolden geçiriliyor.

Cizre'de 23 nolu binanın bulunduğu Cudi mahallesi PKK'lı teröristlerin sıkıştırıldığı bölge. Burada 100'den fazla PKK militanı köşeye kıstırılmış durumda. Cizre'deki operasyon bu bölge temizlendiğinde noktalanmış olacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim