• BIST 9645.02
  • Altın 2414.795
  • Dolar 32.593
  • Euro 34.7657
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 27 °C

Cizre’de çocuk ve sivil ölümleri artıyor

Cizre’de çocuk ve sivil ölümleri artıyor
Şırnak'ın Cizre ilçesinde 14 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 14 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. PKK'lıların kazdıkları hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan operasyonlar sürüyor. Cudi, Sur, Yafes ve Nur mahallelerinde süren çatışmalar, her geçen gün daha da şiddetleniyor. Yaşanan bu çatışmalarda en çok etkilenen ise Cizreli çocuklar ve vatandaşlar oluyor.

Cizre'de sokağa çıkma yasağı 16. günü de geride kalırken çıkan çatışmalarda şimdiye kadar 6 asker şehit oldu, 16 vatandaş hayatını kaybetti. Aralarında bir doğmamış 7 aylık bebek olmak üzere 4 çocuk ve 5 kadının da bulunduğu sivil ölümler, ateşli silah, şarapnel parçası ve kalp krizi sonucu meydana geldi. Hayatlarını kaybeden vatandaşların ismi şu şekilde: Hediye Şen (30), Doğan Aslan (22), Selahattin Bozkurt (70), Zeynep Yılmaz (40), Emine Duman (77), Mehmet Saçan (40), İbrahim Akhan (15), Yılmaz Erz (42), Ramazan İnce (73), Miray İnce (3 aylık), Doğan İşçi (32), Mehmet Tekin (25), Azime Aşan (50), Halime Yanalak'ın karnındaki doğmamış 7 aylık bebek, Hatice Çakıl (35) ve son olarak 5 yaşındaki Hüseyin Selçuk.

3 AYLIK MİRAY BEBEK VE DEDESİ RAMAZAN İNCE VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ

Sur mahallesinde bulunan evinde vurulan 3 aylık bebek Miray İnce'yi ambulansa yetiştirmek için götüren dedesi Ramazan İnce, yolda açılan ateş sonucu yaralandı. Miray bebek olay yerinde hayatını kaybederken, dedesi Ramazan İnce Adana'ya sevk edildi. Ramazan İnce, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. İnce ailesi bebeklerinin keskin nişancılar tarafından öldürüldüğünü iddia ediyor.

5 YAŞINDAKİ HÜSEYİN SELÇUK ENSESİNDEN VURULDU

Cizre'de devam eden çatışmalarda dün akşam saatlerinde Hüseyin Selçuk adında bir çocuk, Cudi Mahallesi'nde ensesinden vuruldu. Hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybeden Selçuk, henüz 5 yaşındaydı.

BEYAZ BAYRAK SALLAYARAK MERKEZİ MAHALLELERE TAŞINIYORLAR

Çatışmalarda kullanılan ağır silah ve tankların attığı top atışları zaman zaman evlere isabet ediyor. Evlerinin bodrum katlarında yaşayan çok sayıda vatandaş, daha fazla dayanamayıp beyaz bayrak sallayarak merkezi mahallelere taşındı. 30'ar gruplar halinde mahalleyi terk eden vatandaşların bazıları camilere sığınırken bazıları da akrabalarının evine gitti. Çok sayıda evin kullanılamaz hale geldiği ilçede bazı evlerde ise yangın çıktı.

ELEKTRİKLER KESİK, SULAR AKMIYOR, HASTANE YETERSİZ

Çatışmaların sürdüğü Nur, Sur, Cudi ve Yafes mahallelerinde günlerdir elektrik ve su gibi ihtiyaçlar karşılanamıyor. Hastanenin sadece acil bölümü açık olduğu için hastaneye gitmek için ise durumunuzun ağır olması gerekiyor. Ambulansın 5 dakika caddede beklemesi acı durumu ortaya çıkardı. Pencereye çıkan onlarca vatandaş hemşirelere "Hastamız var 5 dakika bakar mısınız?" diye seslendi. Kimi öksürük şurubu istedi, kimi evinde yatalak halde bulunan babasının durumuna bakmasını. Hemşireler ise sadece acil ilaçlarının bulunduğunu söyleyerek oradan uzaklaştı.

OKULLAR GÜNLERDİR KAPALI, ÇOCUKLARIN PSİKOLOJİSİ BOZULDU

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğretmenlere atılan SMS, günlerce tartışıldı. Süresiz izin verilen öğretmenler memleketlerine giderken okullara ve aynı zamanda eğitime zincir vuruldu. Bazı okullar güvenlik güçleri tarafından karargah haline getirilirken bazı okullar da PKK'lılar tarafından yakılarak kullanılamaz hale getirildi. Günlerdir devam eden çatışmalarda, kesilmeyen silah ve bomba seslerinden dolayı çocuklar uyuyamıyor. Bazı aileler çocuklarına bomba seslerinin gök gürültüsü olduğunu söyleyerek teselli ediyor.

İLÇEDEN SADECE ARAÇLA VE PLAKAYI 155'E BİLDİREREK ÇIKILIYOR

İlçeye giriş ve çıkışlar yasak olurken çıkmak isteyen vatandaşlar da ilçede kalmak zorunda kalıyor. Güvenlik güçleri, ilçeden çıkmak için aracının olması ve plakasını 155'i arayarak bildirmek gerektiğini vurguladı. İlçede çatışmalar devam ederken sokağa çıkma yasağının ne zaman kalkacağı henüz bilinmiyor.

Cizre’de çocuk ve sivil ölümleri artıyor

Cizre’de çocuk ve sivil ölümleri artıyor

Cizre’de çocuk ve sivil ölümleri artıyor

Cizre’de çocuk ve sivil ölümleri artıyor

Cizre’de çocuk ve sivil ölümleri artıyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim