• BIST 9645.02
  • Altın 2414.538
  • Dolar 32.5801
  • Euro 34.8134
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Cizre’de çatışmalar tüm mahallere sıçradı, 2 çocuk evin avlusunda öldürüldü

Cizre’de çatışmalar tüm mahallere sıçradı, 2 çocuk evin avlusunda öldürüldü
Şırnak'ın Cizre ilçesinde 14 Aralık'tan itibaren ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 14 Aralık'tan itibaren ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Yasağın başladığı ilk günden buyana silah ve patlama sesleri kesilmedi. Zaman zaman çok şiddetli çatışmalara sahne olan ilçede vatandaşlar ilçeyi terk ediyor. Dağkapı mahallesinde bulunan bir eve patlayıcı isabet etti, yaşları 11 ve 12 yaşlarında iki çocuk hayatını kaybetti.

Cizre'de sokağa çıkma yasağı 33. günü de geride bıraktı. Güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında yaşanan çatışmalar vatandaşları zor durumda bıraktı. Geride kalan 33 günde hendeklerin bulunduğu Nur, Cudi, Sur ve Yafes Mahallelerinde yaşayan vatandaşlar mahalleleri terk ederken buralara 33 gündür elektrik ve su verilemiyor. Hendek ve barikatların bulunmadığı mahallelere de çatışmaların yaşanması sebebiyle de burada yaşayan insanlarda göç etmek zorunda kaldı. Kimi vatandaşın aracına astığı beyaz bayrakla ilçeyi terk ederken aracı olmayanlar ise taşıyabildikleri eşyaları yanlarına alarak çevre il ve ilçelere taşındı.

ÇATIŞMALAR TÜM MAHALLERE SIÇRADI, 2 ÇOCUK EVİN AVLUSUNDA ÖLDÜRÜLDÜ

Özellikle hendek ve barikatların bulunduğu mahallelerde çatışmalar sürerken buradaki vatandaşlar daha merkezi mahallelere taşınmıştı. Ancak son zamanlarda bu mahallelerde de çatışmaların yaşanması sebebiyle vatandaşlar buradan da taşınmak zorunda kaldı. Bu mahallelerden Dağkapı Mahallesinde, evinin avlusundayken kapıya isabet eden patlayıcı sonrası vücutlarına şarapnel parçası isabet eden amca çocukları 12 yaşındaki Yusuf Akalın ve 11 yaşındaki Büşra Akalın hayatını kaybetti.

Şah Mahallesinde nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu bir bölgede ise bir binaya atılan patlayıcı sonrası 3 kişi yaralandı.

GIDA VE İLAÇ İHTİYACI DEVAM EDİYOR

Yasağın bir ayı geçmesi sebebiyle çoğu vatandaşın nakit para ihtiyacı baş gösterdi. Bütün banka ve ATM'lerin kapalı olduğu ilçede vatandaşlar Kredi Kartını kullanmak zorunda kaldı. Kredi kartı olmayan vatandaşlar ise zor durumda. Gıda ve ilaç ihtiyacını gideremeyen çoğu vatandaş göç etti. İlçede kalanlar ise akrabaların ve Cizreli hayırseverlerin yaptığı yardımlarla geçinebiliyor. Sadece acil vakaların hastaneye gidebildiği ilçede diş ağrısı çekenler için hiçbir tıbbi müdahale yapılamıyor.

OKULLAR 33 GÜNDÜR KAPALI, AÖF ÖĞRENCİLERİ SINAVA GİREMEDİ

Büyük operasyonun başladığı 14 Aralıktan itibaren okulların kapalı olduğu ilçede eğitim verilemiyor. 16 ve 17 Ocak'ta yapılacak olan Açık Öğretim Fakültesi(AÖF) sınavına girecek öğrenciler sınava giremedi. Milli Eğitim Bakanlığı, Silopi ve Cizre ilçelerinde bulunan öğrencilerin sınavını Mardin'de yapılacağı duyurdu. Ancak ilçelerde hala sokağa çıkma yasağı devam etmesi, Mardin'e gidecek araçların olmaması ve ilçelere girişlerin yasak olduğu için gitmek istemeyen öğrenciler sınava giremedi.

Cizre’de çatışmalar tüm mahallere sıçradı, 2 çocuk evin avlusunda öldürüldü

Cizre’de çatışmalar tüm mahallere sıçradı, 2 çocuk evin avlusunda öldürüldü

Cizre’de çatışmalar tüm mahallere sıçradı, 2 çocuk evin avlusunda öldürüldü

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim