• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Cizre’de 466 kişiye bisikletleri dağıtıldı

Cizre’de 466 kişiye bisikletleri dağıtıldı
Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Şırnak genelinde isimleri belirlenen öğrenciler için bisiklet dağıtımı töreni düzenlendi.

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Şırnak genelinde isimleri belirlenen öğrenciler için bisiklet dağıtımı töreni düzenlendi.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı, Sağlıklı Yaşam Kültürünü teşvik çalışmaları kapsamında yer alan toplumda aktivitenin arttırılması projesi çerçevesinde Cizre'de isimleri belirlenen 466 kişiye bisikletleri dağıtıldı.

Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur, Şırnak Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hayyam Elçi, Milli Eğitim İl Müdürü Nurettin Yılmaz, Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi ile kamu kurum ve kuruluş yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bisiklet dağıtım programında konuşma yapan Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur, "Sağlıklı bir yolun bin bir yolu var. Cizre'de obeziteli olan birisine rastlamadım, herhalde Cizreliler yeme ve içmesine iyi bakıyorlar. Sağlık Bakanlığı'ndan Cizreli çocuklara tekrar bisiklet isteyeceğiz. Tabi şimdilik bu kadar göndermiş. Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere emeği geçen herkese sizin huzurunuzda teşekkür ediyorum." dedi.

Şırnak İl Halk Sağlığı Müdürü Muhsin Hayam Elçi ise, "Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı, Sağlıklı Yaşam Kültürünü teşvik çalışmaları kapsamında yer alan, toplumda fiziksel aktivitenin artırılması projesi çerçevesinde İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından temin edilen İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce isimleri belirtilen il geneli bin 516, Cizre'de 466 adet bisikleti öğrencilerimize dağıtacağız. Yürümenin, bisiklet sürmenin, spor yapmanın ve diğer dinlenme faaliyetlerinin erişilebilir ve güvenli olduğunu temin eden, ulaştırma, eğitim ve spor gibi sektörlerinin dahil olduğu çoklu kamu politikaları, fiziksel aktiviteyi teşvik edebilir ve nüfusun geniş kesimlerine ulaştırabilir. Ülkemizin geleceği olan değerli gençlerin, tüm kişisel güvenlik tedbirlerini alarak sürüş için ayrılmış güvenli alanlarda kullanacağına inandığımız bisikletlerle daha sağlıklı, daha hareketli bir yaşama pedal çevirmelerini diliyorum" diye konuştu.

Daha sonra konuşma yapan Şırnak İl Halk Müdürü Dr. Muhsin Hayyam Elçi ise fiziksel aktivite seviyelerinin artması için ülkelerin, bireyleri ve toplulukları aktif olmaları konusunda bilgilendirmeleri, motive etmeleri ve desteklemelerini hedef alan bir politika kombinasyonu geliştirmeleri ve uygulamalarının önemli olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Cizre kapalı spor salonunda 466 çocuğa bisiklet dağıtıldı.Cihan

Cizre’de 466 kişiye bisikletleri dağıtıldı

Cizre’de 466 kişiye bisikletleri dağıtıldı

Cizre’de 466 kişiye bisikletleri dağıtıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim