• BIST 9764.17
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Cizre’de 23 Nisan Coşkusu

Cizre’de 23 Nisan Coşkusu
Şırnak'ın Cizre ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. İlçe esnafı, bayram nedeniyle işyerlerini Türk bayraklarıyla süsledi.

Cizre'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle tören düzenlendi. Kaymakamlık bahçesinde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından Hükümet Konağı konferans salonunda devam etti. Törene, Şırnak Vali Yardımcısı Ümit Altay, Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, Garnizon Komutanı Yarbay Cevdet Yurter, İlçe Jandarma Komutanı Savaş Çağlayan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Kayaoğlu, Milli Eğitim Müdürü Şahan İke, şube müdürleri, okul müdürleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Şahan İke, "Dil, din, ırk gözetmeksizin, Nine Hatun'un Erzurum'unda, Şehit Kamil'in Gaziantep'inde, Sütçü İmam'ın Kahramanmaraş'ında, Nemrut'un eteklerindeki Adıyaman'da, medeniyetlerin en yaşlı çocuğu İstanbul'da, Ahmet-i Haninin nesli Cizre'de, Ankara'da, İzmir'de ve 81 ildeki bütün çocuklara, hatta dünyanın bütün çocuklarına armağan edilen bu bayram, bizim bayramımız, bizim coşkumuz, bizim çocukluğumuzdur. Ülkemizin ve bölgemizin zor günler geçirdiği şu günlerde cehaleti hakim kılmak isteyenlere cevabımız elbette eğitimle olacaktır. Çünkü biz biliyoruz ki bugünün çocukları eğitimi değil, cehaleti toprağa gömeceklerdir" dedi.

Tören günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasıyla devam etti. Daha sonra sahneye çıkan Kaymakam Mümin Heybet Ortaokulu Okulu Müzik Korosu öğrencilerinin "Hayat Bayram Olsa" şarkısını söylemesi salondakiler tarafından büyük alkış aldı.

23 Nisan Kutlamaları kapsamında resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Şırnak Vali Yardımcısı Ümit Altay, Garnizon Komutanı Yarbay Cevdet Yurter ve Cumhuriyet Başsavcısı Ali Kayaoğlu tarafından verildi.

23 Nisan nedeniyle ilçe esnafları da işyerlerini Türk bayraklarıyla süsledi.

Cizre’de 23 Nisan Coşkusu

Cizre’de 23 Nisan Coşkusu

Cizre’de 23 Nisan Coşkusu

Cizre’de 23 Nisan Coşkusu

Cizre’de 23 Nisan Coşkusu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim