• BIST 9524.59
  • Altın 2492.517
  • Dolar 32.5097
  • Euro 34.7184
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Cizre ve Sur'da 6 terörist etkisiz hale getirildi

Cizre ve Sur'da 6 terörist etkisiz hale getirildi
Şırnak'ın Cizre ve Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda, 6 bölücü terör örgütü mensubunun daha etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Şırnak'ın Cizre ve Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda, 6 bölücü terör örgütü mensubunun daha etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde dünkü önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda 2 bölücü terörist etkisiz hale getirildi. Buradaki operasyonda, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 207'ye çıktı.

Operasyonda 2 kaleşnikof piyade tüfeği, 6 kaleşnikof şarjörü ve 30 kaleşnikof fişeği ile birer tabanca, tabanca şarjörü ve telsiz ele geçirildi, 6 el yapımı patlayıcı da imha edildi. Operasyonda, imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 199 oldu.

Cizre'de icra edilen ayrıntılı arama faaliyetlerinde ise dört terörist yakalandı. Yapılan aramalarda daha önce etkisiz hale getirilen 13 terörist cesedi bulundu. Buradaki operasyonda, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 663'e ulaştı. 3 bin 900 kilogram amonyum nitrat, 123 kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, beş kaleşnikof şarjörü, bir el bombası, üç telsiz ve sekiz cep telefonu ele geçirildi.

7 terörist teslim oldu

Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan yedi terörist de güvenlik güçlerine teslim oldu. Van'ın Erciş ilçesinde "bölücü terör örgütüne yardım ve yatakçılık suçundan" bir kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Muş'un Bulanık ilçesinde yapılan aramada, bir av tüfeği, iki bilgisayar, muhtelif dijital materyal ve bol miktarda örgütsel doküman ele geçirildi. Bölücü terör örgütüne yardım ve yatakçılık yaptığı iddiasıyla beş kişi yakalandı.

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde Türkiye’den Suriye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan ve terör örgütü DAEŞ üyesi olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu sekiz kişi, Kilis'in Elbeyli ilçesindeki yol emniyet ve kontrol aramasında ise yine aynı terör örgütüne üye olduğu değerlendirilen üç kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Mağaralarda yaşam malzemeleri ele geçirildi

Tunceli'nin Ovacık ilçesindeki operasyonda bir mağarada varil içerisinde 8 kaleşnikof piyade tüfeği, 2 RPG-7 roketatar, 2 roketatar mühimmatı, 2 el bombası, 500 gram C3 patlayıcı, bir video kamera, 2 bidon içerisinde biksi makineli tüfeği fişeği, telsiz malzemesi, 2 dürbün ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Batman'ın Sason ilçesindeki operasyonda da mağarada, 25 kilogram amonyum nitrat, bir el yapımı patlayıcı düzeneği, 100 metre kablo, 20 büyük pil, bir uyku tulumu ve muhtelif yaşam malzemesi bulundu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim