• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

"Çirkef değiliz"!

"Çirkef değiliz"!
Beşiktaş’ın jokeri Necip Uysal, derbileri konsantrasyon eksikliğinden kazanamadıklarını ve F.Bahçe’ye yenilmelerine neden olan golde kendisinin hatalı olduğunu söyledi. Necip, derbi kazanmadan da şampiyon olabileceklerini vurguladı.


Beşiktaş’ın jokeri Necip Uysal, derbileri konsantrasyon eksikliğinden kazanamadıklarını ve F.Bahçe’ye yenilmelerine neden olan golde kendisinin hatalı olduğunu söyledi. Necip, derbi kazanmadan da şampiyon olabileceklerini vurguladı.

BEŞİKTAŞ alt yapısından yetişen Necip Uysal, takımın en özverili isimlerinin başında geliyor. 24 yaşındaki futbolcu, iki sezondur takımı çalıştıran Slaven Bilic’in adeta jokeri durumunda. Hırvat hoca, asıl pozisyonu ön libero olan Necip’i  ihtiyaç duyduğunda stoper de de oynattı sağ bekte de... Genelde de beklentilerin üzerinde bir performans ortaya koydu.
Stoper oynadığı Fenerbahçe derbisinin son dakikasında gol atmak için ileri çıktı ancak atağın dönüşünde ezeli rakip, Sow ile golü bulup maçı kazandı. Kademesinde Atiba olsa da Necip’in bu çıkışı eleştirilmişti. Genç oyuncu da hatasını kabul ediyor.

‘DİĞER MAÇLAR YETEBİLİR’

GEÇEN sezon olduğu gibi bu sezon da Beşiktaş henüz bir derbi kazanmış değil. Necip ise şampiyonluğun sadece derbilere bağlı olmadığını düşünüyor. Necip, “Fenerbahçe derbisini kaybetmeyebilirdik. Konsantrasyon eksikliğinden kaybettiğimiz oluyor. Benim ileri çıkmamam gerekiyordu belki ama arkadaşım yerimi doldurmuştu. Yine de stoper olduğum için o an boşaltmamalıydım. Bence derbi kazanmadan şampiyon olabiliriz. Evet, derbiler çok önemli fakat diğer maçların tamamını kazanırsanız derbileri kazanmadan da şampiyon olabilirsiniz” diyor.

‘MORAL BOZUKLUĞU YOK’

BİTİME 8 hafta kala ligde üçüncü sıraya gerilemelerine karşın, takımın havasının iyi olduğunu söyleyen Necip, şampiyonluk konusunda oldukça umutlu: “Bir şey bitmiş değil. Daha önümüzde 8 maç var. Hepsini kazanmak istiyoruz. Bu hafta maçlar olmadığı için iyi çalışıyoruz ve dinlendik de. Önümüzdeki maçları iyi değerlendirip şampiyon olmak istiyoruz. Moral bozukluğu yok, umutsuz da değiliz. Kasımpaşa maçını kazanıp rakiplerimizin puan kaybetmesini bekliyeceğiz. Ama öncelikle bizim kendimize bakmamız, tüm maçlarımızı kazanmamız lazım.”

EMENİKE BİZE GÜLDÜ

NECİP Uysal’ın F.Bahçe derbisinde seremoniye çıkan küçük Ömer Faruk ile diyaloğu tüm Türkiye’de çok konuşuldu.
‘Korkuyordu’ Seremonide Volkan Demirel’in değil, Necip’in elini tuttuğu için Beşiktaşlı olacağından korkup ağlayan Ömer’i “Ben F.Bahçeli oldum” diyerek sevindiren Necip, olayı şöyle anlattı: “Bana düşen çocuk biraz korkmuş gibiydi. Hasta Fenerliymiş.

Bana gelmek istemedi çünkü ‘Gelirsem ben de Beşiktaşlı olurum’ dedi. Ben de, ‘Sen gel, bu hafta ben Fenerli olurum’ dedim.’ Necip, arkalarında olan ve bu diyaloğu duyan Emenike’nin güldüğünü de dile getirdi.

‘AİLESİ ÇOK İYİ’

Necip, “Babası, ‘Fenerliyim ama bundan sonra Beşiktaş’ın da kazanmasını istiyorum’ demiş. Çok iyi bir ailesi var” diye konuştu.

RIDVAN DİLMEN FORVET OYNATTI

FUTBOLA başladığım Bayrampaşa Teknikspor’da ve Beşiktaş minik takımında forvet oyandım. 23-24 gol atmıştım. Türkiye’yi temsilen katıldığımız Danone Kupası’nda Rıdvan Dilmen de beni forvet oynatmıştı ve golcü olarak çok beğeniyordu.

LİVERPOOL ZAFERİ PARAYLA ALINMAZ

BU sezon sahada en çok keyif aldığımız maç Liverpool maçıydı. Hiç bir şeye değişilecek bir duygu değildi. Parayla alınabilecek şeyler değil yani. Son penaltı dışarı gittiğinde çok sevindim. Çünkü Liverpool atsaydı penaltı sırası bana gelecekti. O yüzden biraz daha çok sevindim. En üzüldüğüm maç ise 2-1 öndeyken son anda kaybettiğimiz Kayseri Erciyesspor maçı oldu. Benim pas hatamdan da golü yemiştik, kahrolmuştum.

‘KOLAY KART’

TÜRK hakemleri çok başarılı. Hataların kasti olduğunu düşünmüyorum ama diğer takımlara göre bize daha rahat kart çıkartıyorlar.

‘ÖZLEDİM’

İNÖNÜ Stadı’nı gerçekten çok özledim. Oynadığmız hiçbir stat orası gibi olamaz. İnönü Stadı’ndaki son Gençlerbirliği maçıyla bu yılki Liverpool maçında sahaya kaptan olarak çıktım. Bunu unutamam. Pazubandları evde saklıyorum.

‘DEMBA BA MARŞINI BİZ DE SÖYLÜYORUZ’

DEMBA Ba’ya yapılan tezahüratları çok seviyoruz. Taraftarların yaptığı Demba Ba marşı bizim de hoşumuza gidiyor. Bizim için sıkıntı olmuyor. Hatta biz de soyunma odasında ona tezahüratta bulunuyoruz. Arada otobüste biz bile çalıyoruz. Ba, takıma renk kattı. Cenk Tosun ve Olcay Şahan da sürekli atışıp bizi güldürüyor. Onlar neşe kaynağımız...

‘BEN LİBEROYUM’

HEP aynı mevkide oynamak isterim. Ama sahada olaylar öyle olmuyor. Ön liberoda daha iyi olduğumu düşünüyorum. Yine de önemli olan sahada olmak.

HALİL “ÖP” DE DEDİ, ÖPTÜM!

SLAVEN Bilic ile aramız çok iyi. Bir birimizi öptüğümüz Kayseri Erciyes maçında stoper oynuyordum. Ancak sonra beni sağ bek pozisyonuna aldı. Açıkçası biraz moralim bozuldu. Demba Ba’nın Olcay’a yaptığı asist öncesi 40 metrelik bir pas attım. Sevinmek için kulübeye koştum. Tercümanımız Halil Yazıcıoğlu, o anda “Öp” dedi. Bilic de “Gördün mü işte. Bak sağ bek de oynayabiliyorsun” gibilerinden sözler söyleyerek bana moral verdi. Sonra da karşılıklı öpüştük...

F.BAHÇE SALDIRISI ÜZÜCÜ BİR OLAY

FENERBAHÇE takımı çok üzücü bir olay yaşadı. Türkiye’de böyle şeyler oluyor. Bizim başımıza gelmediği için bilemiyorum ama atlatacaklarını düşünüyorum. Bizim yabancı oyuncularda herhangi bir korku ya da çekince olmadı bu olaydan sonra...

MEDYA OYNAMADAN MAMİ’Yİ BÜYÜTTÜ

MUHAMMED Demirci’nin elbette kendi yaptığı hatalar da vardır ancak, daha top oynamadan medya öyle büyüttü ki o da şaşırdı. Üstün bir yetenek ama hiç bir şey oynamadan Barcelona ya da Arsenal’e gönderdiniz. Ama o yeniden gelecek. Her şey bitmiş değil. Ondan bir patlama bekliyorum.

ALEX, BATALLA VE SERGEN YALÇIN

EN beğendiğim oyuncular Alex ve Batalla’ydı. Yerlilerden de Sergen Yalçın’dı ve alt yapıda teknik direktörlüğümü de yaptı. Oyuncularla diyaloğu çok iyi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim