• BIST 9091.07
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Cinsiyet Eşitliliği İçin Bir Adım Da Yıldırım’dan

Cinsiyet Eşitliliği İçin Bir Adım Da Yıldırım’dan
Yıldırım Belediyesi tarafından "Cinsiyet Eşitliği İçin Bir Adım At Paneli" düzenlendi.

Yıldırım Belediyesi tarafından "Cinsiyet Eşitliği İçin Bir Adım At Paneli" düzenlendi.

Dezavantajlı gruplara yönelik "İstihdam İçin Koordinasyon Eğitimi Projesi" (İSKEP) çerçevesinde Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panele Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin yanı sıra çok sayıda kadın katıldı. Edebali, "Fırsat eşitliliğinin yakalanabilmesi için önümüzdeki süreçte neler yapılabileceğini panelimizde değerlendiriyoruz. Sosyal, ekonomik ve kültürel hayatta fırsatlara ulaşma noktasında cinsiyet eşitsizliği konusundaki adaletsizlik, dünyadaki tüm toplumların kısa sürede çözüme kavuşturulması gereken problemidir" dedi.

Türkiye göz önüne alındığında son 13 yıldır aile ve sosyal politikalar konusunda önemli mesafe kat edildiğini belirten Edebali, "Sosyal hizmetler, destek birimleri ile aile konusundaki tüm birimler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çatısı altında birleşti. Kadınlarımızın hakları konusunda ortaya konan politikalar hakkında önemli bir mesafe kat ettik. Eşi vefat eden kadınlara, şehit kolluk kuvvetleri eşlerine yardımlar yapıldı. Kadın sığınma evleri,nüfusu 50 binin üzerinde olan tüm ilçelerde yasal zorunluluk haline getirildi. Kadına karşı şiddet konusunda etkin bir mücadele sergilendi. Devletimizin bu eşitliği yakalamak adına ortaya koyduğu hizmetler dünyanın birçok ülkesinden daha detaylı biçimde gerçekleştirildi" diye konuştu.

Kadınlara dönük çalışmaların devam edeceğini söyleyen Edebali, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü kuran ilk ilçelerden biri olduklarını vurguladı. Yerel yönetimler olarak kadınlara yönelik yaptıkları hizmetler hakkında bilgi veren Edebali, "Kadınlarımız, oluşturduğumuz psikolojik danışmanlık birimimizden, ihtiyaç duyulduğunda başta cinsiyet eşitsizliği olmak üzere birçok konuda ücretsiz olarak faydalanabilirler. Kadınlarımıza yönelik kültür şehirlerine turlar düzenliyor, tarihimizle kucaklaşma imkanı sağlıyoruz. Evlilik ve Aile Okulu'nda ailenin merhametini, şefkatini öğretiyoruz. Kadın spor merkezlerimize yenilerini ekleyerek kadınlarımızın spor yapabilmesini sağlayacağız. Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi'nde (KETEM)kanser taramalarını ücretsiz olarak Yıldırımlı kadınlarımızın hizmetine sunduk. Türkiye'de 3 tane olan cihazdan birine sahip olan merkezimizde bu illetle savaşıyoruz. Kazımkarabekir Mahalle Konağı'nda ikinci bir şubeyi kadınlarımızın talepleri doğrultusunda açacağız. Kadına yönelik eşitsizlik ve şiddeti asgariye indirmek için "Eşitlik Birimimiz" var. "Hanımeli Dostluk Eli" çalışmamızda kaynaşmayı, kadının güçlü olmasını ve hanım kardeşlerimizin Yıldırım'ın kalkınmasına ve sosyal hayata katılımını sağlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Panelde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdulkadir Karlık, kadına verdiği önemden dolayı Edebali'ye teşekkür etti. Edebali'nin sosyal belediyecilik anlamında Türkiye'ye örnek projelere imza attığını belirten Karlık, "Başkanımızın Yıldırım'da kadınlara yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar takdiri hak ediyor. Kadına hak ettiği değeri veren ve yaşamın her alanında söz sahibi olmasına olanak tanıyan Başkanımızı canı gönülden kutluyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından uzmanlar tarafından "mutlu bir hayat, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinde kadın olmak, kadının iş hayatındaki yeri ile kadının aile içi konumu ve çocuk psikolojisi üzerinde etkileri" konularında Yıldırımlı kadınlara bilgi verildi.

Cinsiyet Eşitliliği İçin Bir Adım Da Yıldırım’dan

Cinsiyet Eşitliliği İçin Bir Adım Da Yıldırım’dan

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim