• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Cinsel İstismarcı Öğretmeni, Liseli Cansel'in Telefon Kayıtları Ele Verdi

Cinsel İstismarcı Öğretmeni, Liseli Cansel'in Telefon Kayıtları Ele Verdi
18 yaşındaki Cansel'in intiharının ardından telefon kayıtları incelendi, matematik öğretmeni B.Ö. soruşturma sonunda tutuklandı. CHP olayı Meclis'e taşıdı, B.Ö'ye sosyal medyadan tepki yağdı.

Kayseri Valiliği, öğretmeninin tecavüz ettiği iddiasıyla 18 yaşındaki Cansel B.K.'nın intihar etmesinin ardından telefon kayıtlarının incelendiğini ve bir süredir irtibatlı olan matematik öğretmeni B.Ö.'nün gözaltına alınarak yapılan soruşturma sonrasında tutuklandığını açıkladı.

TELEFON KAYITLARI ELE VERDİ, TUTUKLANDI

Kayseri Valiliği tarafından olayla ilgili olarak yapılan açıklama şu şekilde:

"Kayseri İli Melikgazi ilçesindeki bir okulumuzda 12. sınıf öğrencisi Cansel B.K.'nın 17/02/2016 tarihi akşamı evinde intihar ettiği bilgisi alınmıştır. Olayla ilgili savcılığa suç duyurunda bulunulmuş ve adli soruşturma ile birlikte maarif müfettişlerince idari soruşturma başlatılmıştır. Cansel B.K.'nın intiharı ile bağlantılı olduğu düşünülen ve telefon kayıtlarının incelenmesi neticesinde bir süredir kendisi ile irtibatlı olduğu tespit edilen öğretmen B.Ö., yürütülen adli soruşturma sonucu 19/02/2016 tarihinde tutuklanmıştır.

"OKUL MÜDÜRÜ, YARDIMCILARI VE REHBER ÖĞRETMENLER AÇIĞA ALINDI"

Ayrıca yürütülen idari soruşturma doğrultusunda olayda ihmali olduğu düşünülen M.E.A. Lisesi okul müdürü E.E., müdür yardımcıları M.T.İ. ve A.E. ile rehber öğretmenler Z.A. ve K.C. görevden el çektirilerek açığa alınmıştır. Konu ile ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir."

SOSYAL MEDYA HESABINA TEPKİ YAĞDI

Kayseri'de, lise öğrencisi C.K.'nin (18) öğretmeninin cinsel istismarına uğramasının ardından intihar etmesi üzerine, vatandaşlar sosyal medyadan matematik öğretmenine tepki gösterdi.

Olayın ortaya çıkmasının ardından Matematik Öğretmeni B.Ö.'nün instagram hesabını, olaya tepki gösteren vatandaşlar adeta mesaj yağmuruna tuttu. Tutuklu öğretmen B.Ö.'nün hesabına mesaj atanlar, "Allah seni kahretsin, mezarında ters dönesin inşallah. Belki ülke de adalet yok ama ilahi adalet var bunu unutma. Senin gibi namussuzların Allah bin bir türlü belasını versin. Namus kavramını o kadar çok kadınlara yüklediler ki bunun gibiler namus erkekte olmaz zannetti" şeklinde çok sayıda mesajlar atıldı.

CHP SORU ÖNERGESİ VERDİ

Öte yandan Meclis Başkanlığı'na Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi veren CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cansel K.'nin hayatına son vermesiyle sonuçlanan olayla ilgili sorumlular hakkında işlem yapılıp yapılmadığını sordu.

Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

"Lisede okuyan 12'nci sınıf öğrencisi Cansel'in, öğretmeni B.Ö.'nün cinsel istismarına uğrayınca okul yönetimiyle durumu paylaştığı halde, okul yönetiminin olayın üzerini kapattığı iddiası doğru mudur? İddialar ile ilgili olarak okul yönetimi hakkında inceleme yapılmış mıdır? Yapılmışsa, akıbeti nedir? İddialar ile ilgili olarak idari ve adli soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa akıbeti nedir?

Şikayetlerinden sonuç alamayan Cansel'in kendisini başından vurarak hayatını kaybetmesinde sorumluluğu bulunanlar kimlerdir? Bu kişiler hakkında ne tür işlemler yapılmıştır? Cansel'in ailesinin yapmış olduğu açıklamada matematik öğretmeni B.Ö.'nün mahkemede suçunu itiraf ettiği ifade edilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı konu ile ilgili öğretmen ve okul yönetimi hakkında ne tür yaptırımlar uygulamıştır? Olayın üzerini kapattığı iddia edilen okul yönetimi görevden alınacak mıdır?

Daha önceki yıllarda dersine girmiş olduğu öğrencileri çeşitli sözler ile aşağıladığı iddiası doğru mudur? Dersler esnasında özellikle kız öğrencilere 'namus' konusunda öğütler verdiği ancak erkek öğrencilere cinsel içerikli terimler kullandığı iddiası doğru mudur? Konu ile ilgili öğrencilerin okul yönetimine şikayette bulunduğu ancak okul yönetiminin yapılan şikayetleri dikkate almayarak geçiştirdiği iddiası doğru mudur?

'MESAİ SAATLERİNDE OKULDAN AYRILDI MI'

Matematik öğretmeni B.Ö.'nün siyasi görüşü sebebiyle okul yönetimi tarafından korunduğu, yaşanan olayların ve yapılan şikayetlerin göz ardı edildiği iddiası doğru mudur? 15 Şubat 2016 tarihinde matematik öğretmeni B.Ö.'nün özel ders verme bahanesi ile Cansel'i bir bağ evine götürerek tecavüz ettiği iddiası doğru mudur? 15 Şubat 2016 tarihinde matematik öğretmeni B.Ö.'nün mesai saatleri içerisinde özel ders verme bahanesi ile Cansel'i bir bağ evine götürerek Cansel'e tecavüz ettiği iddiası doğru ise matematik öğretmeni Bayram Ö. mesai saatleri içerisinde görev yerinden okul yönetiminden izin alarak mı ayrılmıştır? İzin alınmışsa, okul yönetiminden kim tarafından izin verilmiştir?

'SINAV STRESİNE BAĞLI İNTİHAR' MI YAZILDI'

Cansel'in ailesine olaydan sonra ilgili Bakanlıkça psikolojik destek sağlanmış mıdır? Cansel'in matematik öğretmeni B.Ö.'nün tecavüzünden sonra intihar ederek hayatını kaybetmesi olayına ilişkin, polis tutanaklarına 'sınav stresine bağlı intihar ettiği' ifadelerinin yansıdığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise polisin bu olayın üzerini örtmeye çalışmasının gerekçesi nedir? Konunun üzerinin kapatılması yönünde talimatlar verildiği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise ilgili talimatlar kim ya da kimler tarafından verilmiştir?"

tacizci-ogretmeni-liseli-cansel-in-telefon-8183339_251_m.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim