• BIST 9095.22
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Çine Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin temeli atıldı

Çine Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin temeli atıldı
Aydın'ın Çine ilçesinde yapılacak şehirlerarası otobüs terminalinin temeli törenle atıldı.

Aydın'ın Çine ilçesinde yapılacak şehirlerarası otobüs terminalinin temeli törenle atıldı. Altı ay sonra tamamlanması planlanan terminal, 4 milyon liraya mal olacak.

Yıkılan otogarın yerine yapılacak terminelin temel atma töreninde konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Çine ilçemize yakışan bir terminal binası gerekli demiştik, bugün temeli atmaktan ve verdiğimiz sözü yerine getirmekten mutluyuz. 4 bin 150 metrekare, 10 otobüs peronu, 10 otobüs acentesi ofisi, 10 dükkan, açık ve kapalı olmak üzere otopark, restoranlar, taşıma kooperatiflerimize ait idari ofisler, yaşam alanları, bekleme istasyonları gibi sosyal donatı alanlarıyla Çine'ye yakışacak dev bir proje hazırladık. Bugün temelini attığımız tesis için şimdiden size söz veriyorum, altı ay sonra hizmette olacak. Ekim ayında açacağımız Çine Otogarı'nın maliyeti 4 milyon liradır." dedi.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ise yenisi yapılmak üzere yıkılan otogar tesisinin, 1984-1989 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Mehmet Yazgılı tarafından 30 yıl önce inşa edildiğini anlattı. Başkan Dinçer, "Bugün temel atma törenimizde Mehmet Yazgılı Bey de var. Çine'ye yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Aydın Büyükşehir ile el ele verip Çine'yi daha modern hale getireceğiz dedik, şimdi o projelerimize bir bir başladık." şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra duanın edilerek temel atıldı. Törenine Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci ve Çineliler de katıldı.Cihan

Çine Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin temeli atıldı

Çine Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin temeli atıldı

Çine Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin temeli atıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim