• BIST 8718.11
  • Altın 2241.171
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.1719
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Çin’de Torku Şekerspor sporcusu Örken 10. etapta da birinci

Çin’de Torku Şekerspor sporcusu Örken 10. etapta da birinci
2017 sezonunda elde ettiği başarılarla göz dolduran, Türkiye'nin tek kıta bisiklet takımı Torku Şekerspor, Çin'de gerçekleştirilen Mavi Göl Turu'nda...

2017 sezonunda elde ettiği başarılarla göz dolduran, Türkiye'nin tek kıta bisiklet takımı Torku Şekerspor, Çin'de gerçekleştirilen Mavi Göl Turu'nda da (Tour of Qinghai Lake) başarılarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarırken, Torku Şekerspor 10. etapta da Ahmet Örken'le birinci oldu.

Çin'de gerçekleştirilen Mavi Göl Turu'nda 10. Etap olan 148 kilometrelik Sonmingyan - Dingxi koşusunda Torku Şekerspor'dan Ahmet Örken birinci oldu. Böylece 10 etap sonunda Torku Şekerspor ikisi birincilik olmak üzere toplamda 14 defa podyuma çıkmış oldu. Sprint forması da halen Ahmet Örken'de bulunuyor. Zorlu etaplarıyla otoritelerin dikkatini çeken Tour of Qinghai Lake, bu yıl da hava koşulları ve yüksek rakım tırmanışlarıyla yarışçıları oldukça zorluyor. Yoğun tempo ile çalışmalarını sürdüren Torku Şekerspor, 10. etapta da kürsünün en üstünde yer almayı başarırken, takımdaki uyumun üst seviyede olması dikkatlerden kaçmadı. Ahmet Örken'e takım arkadaşları Nazım ve Muhammet'in yoğun desteği de koşuda dikkat çeken bir diğer unsur oldu.

Torku Şekerspor'un Antrenörü Branco Filip yaptığı açıklamada son 3 etabında çok zorlayıcı etaplar olduğunu bildiklerini kaydederek, yakalanan uyumla kalan 3 etapta da podyum görmeyi hedeflediklerini söyledi. Tour of Qinghai Lake'in yıldızlarından olan ve 10 etapta iki birincilik almayı başaran Torku Şekerspor Sporcusu Ahmet Örken de yaptığı açıklamada, başarıyı uyumlu mücadelenin getirdiğini belirterek, "Arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu galibiyetin gelmesi için beni çok iyi taşıdıklarını ifade edebilirim. 10 etabı da almayı başardık. Mutluluğumu kelimelerle tarif edemem. Çok yoruluyoruz ama başarı hepimizi mutlu ediyor. Recep Konuk Başkanımıza, Konya Şeker ailesine layık bir netice ile buradan döneceğimize inanıyorum. Bize inanan, destek olan herkese de teşekkür ediyorum. Önümüzde 3 etap var bu etaplarda da takım halinde en iyi yerde olmak için mücadele edeceğiz. Şu anda iyi bir hava yakaladık, bu havayı turun sonuna kadar koruyabilirsek buradan takım halinde de ilk üçte gideriz. Buna inanıyorum. Buradaki başarımız hem ülkemizdeki Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu için hem de Rio için ön açıcı olacak, başarımızı artırarak devam ettireceğimizi ifade edebilirim" dedi.

Çin’de Torku Şekerspor sporcusu Örken 10. etapta da birinci

Çin’de Torku Şekerspor sporcusu Örken 10. etapta da birinci

Çin’de Torku Şekerspor sporcusu Örken 10. etapta da birinci

Çin’de Torku Şekerspor sporcusu Örken 10. etapta da birinci

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim