• BIST 9524.59
  • Altın 2495.13
  • Dolar 32.5957
  • Euro 34.7784
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Çin'de büyük patlama: En az 20 ölü

Çin'de büyük patlama: En az 20 ölü
Çin'in kuzeyindeki Tiancin şehrinde büyük bir patlama meydana geldi. Patlamada en az 20 kişi öldü, yüzlerce kişi de yaralandı.

Çin’deki bir limanda, 21 TON TNT tipi patlayıcı yüklü bir konteynerda meydana gelen büyük patlama kilometrelerce uzaktan bile görüntülenebildi. Olayda ilk belirlemelere göre en 20 kişi öldü. 259 kişi de yaralandı. Yaşanan dehşet verici patlamaya tanıklık edenlerin ifadelerine göre, olayın hemen ardından küçük çaplı deprem meydana geldi, binalar sallandı. Çok sayıda bina ve araçta hasar meydana geldi. Yetkililer yangına müdahale etmek için görevli 36 itfaiyeciden ise haber alınamadığını açıkladı.

Şinhua ajansının haberinde, Çin’in 10 milyon nüfuslu Tiancin kentinde patlayıcı sevkiyatı sırasında yerel saatle 23.30’da devasa bir patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre 20 kişi yaşamını yitirdi, en az 259 kişi yaralandı.

KİLOMETRELERCE UZAKTAN GÖRÜNTÜLENDİ

Olay sırasında yerden alev ve toz bulutu yükseldiği görülürken, sosyal medyada da patlamanın amatör kameralarla uzaktan çekilmiş görüntülerine yer verildi. Patlamanın görüntüleri sosyal medyadan hızla yayıldı.

Ayrıca ilerleyen saatlerde patlamada ölü ve yaralıların da olduğu da kaydedildi. Çevredeki binalara elektrik verilemiyor. Tientsin Başkent Pekin’in  güneydoğusunda bulunan önemli liman kenti ve endüstri bölgesi olarak biliniyor.

36 İTFAİYECİ KAYIP!

Meydana gelen patlamalar sonucunda 36 yangın söndürme görevlisinin kayıp olduğu bildirildi.

ÇKP’nin resmi gazetesi Halk Günlüğü, Binhai Yeni Kalkınma Bölgesi’nde başlayan ve büyük patlamalarla sonuçlanan yangına müdahale etmekte olan itfaiye görevlilerinden 36′sının kaybolduğunu bildirdi. Gazete, 3 itfaiye erinin öldüğünü, yaralanan 33 görevlinin çeşitli hastanelerde tedavi edildiğini belirtti.

Çin medyasında yer alan haberlere göre, dün geceye doğru yanıcı ve patlayıcı maddelerin bulunduğu lojistik depolarında çıkan yangına toplam 93 yangın söndürme aracı ile 600′den fazla itfaiye görevlisi müdahale etmekteydi.

BEIJING NEWS’İN HABERİNE GÖRE YARALI SAYISI 400′DEN FAZLA

Beijing News’in internet sitesinde, polis açıklamasına dayandırılan haberde, bir lojistik firmasına ait tehlikeli maddelerin saklandığı depoda meydana gelen patlamada 7 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Habere göre, Tayda Hastanesi’nin başhekimi Lu Yun, patlamada yaralanan 300 ile 400 arasındaki kişinin de tedavi altına alındığı kaydedildi. Yaralıların hastaneye getirilmeye devam ettiğini ifade etti. Lu Yun, bazı yaralıların durumlarının ağır olduğu bilgisini de verdi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim