• BIST 9548.09
  • Altın 2503.624
  • Dolar 32.4874
  • Euro 34.52
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Cinayet zanlısından 'film senaryosu' gibi itiraf

Cinayet zanlısından 'film senaryosu' gibi itiraf
Bursa'da, polis merkezine giderek 11 yıl önce işlediği cinayeti itiraf eden zanlının, öldürdüğü askerlik arkadaşının kız kardeşine aşık olup evlendiği ve çocuklarının olduğu ortaya çıktı.

Bursa'da, bir kişinin polis merkezine giderek İstanbul'da 11 yıl önce işlediği cinayeti itiraf etmesiyle ortaya çıkan hikaye, film senaryosunu aratmadı.

İddiaya göre, Emek Polis Merkezi'ne teslim olan Hacı A. (36), buradaki ifadesinde, 2001-2003 yıllarında Muhittin Kızılaslan (36) ile Elazığ'da birlikte askerlik yaptıklarını, tezkerenin ardından kendisinin İstanbul'a dönüp Arap turistlere yönelik rehberlik işiyle uğraştığını, arkadaşının ise memleketi Muş'ta sebze halinde çalıştığını söyledi.

Hacı A, yanına çağırdığı Kızılaslan'ın kısa süre sonra İstanbul'a gelip, bir tekstil atölyesinde işe girdiğini ve 3 yıl aynı evde kaldıklarını belirterek, 11 yıl önce evde alkol aldıktan sonra çıkan kavga sonucu arkadaşını 27 yerinden bıçaklayarak öldürdüğünü itiraf etti.

Cesedi bir halıya sararak çuvala koyduğunu, ardından taksiyle Gaziosmanpaşa'da boş bir araziye atmak için saatlerce gezdiğini anlatan Hacı A'nın, ''Yer bulamayınca geri dönerek cesedi Esenler'de oturduğumuz evin önüne attım. Cebindeki 3 bin lirayı da alarak kaçtım. Ertesi gün polis ekipleri beni sorguladı, şüpheli bir şey bulamadılar" dediği öğrenildi.

Öldürdüğü kişinin kız kardeşiyle evlendi

Serbest kalınca, Muş'a taziye evine gittiğini, burada bir hafta kaldığını, aldığı paranın 750 lirasını cenaze masraflarına harcadığını söyleyen Hacı A'nın, "Kızılaslan'ın kız kardeşine burada aşık oldum, bir süre sonra evlendik. Daha sonra Bursa'nın Emek Mahallesi'ne taşındık. Çocuklarımız oldu'' ifadelerini kullandığı belirtildi.

Kabuslar sonucu itiraf

Son yıllarda sürekli kabus görmeye başladığı söylediği belirtilen Hacı A'nın, "Cinayet aklıma geliyordu ve vicdanım sızlıyordu. Kimseye de anlatamadım. Sonunda Emek Polis Merkezi'ne giderek her şeyi itiraf ettim'' dediği öğrenildi.

Polis merkezinden çıkarılırken gazetecilerin sorularına yanıtlamayan zanlı, İstanbul'a gönderildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim