• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Çınarlı esnaf: Cana gelen mala gelsin

Çınarlı esnaf: Cana gelen mala gelsin
Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde dün gece emniyet ve jandarmaya eş zamanlı düzenlenen saldırının ayrıntılar ortaya çıktı.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde dün gece emniyet ve jandarmaya eş zamanlı düzenlenen saldırının ayrıntılar ortaya çıktı. Meydana gelen patlamada, birçok ev harabeye döndü. İlçe merkezinde bulunan birçok iş yerinin camlarının kırıldığı görüldü. Esnaf, sabahın erken saatlerinde iş yerlerine geldi, hasar tespiti yaptı. İş yerini temizleyen esnaflardan Mehmet Tunç, "Cana gelen mala gelsin. İnsanlar ölmesin. Polis de bizim kardeşimiz, dağdaki de bizim kardeşimiz. Yeter artık. Hepsi ranttır, koltuk meselesidir. Biz hep barış istiyoruz. Kardeşlik istiyoruz." dedi.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde dün gece emniyet ve jandarmaya eş zamanlı saldırı düzenlendi. Jandarma Komutanlığı'na uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristler, emniyet binasının arkasında bomba yüklü araçlar patlattı. Diyarbakır Valiliği, olayda 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 39 kişinin de yaralandığını duyurdu. Saldırıların dehşeti sabah ortaya çıktı. Emniyet binasının bütün camları kırıldı. Patlamanın etkisiyle birçok ev harabeye döndü, şehir merkezindeki birçok iş yerinin camlarının yanı sıra evlerin camları kırıldı. Olay yeri inceleme çalışmaları devam ediyor. Bölgede güvenlik güçleri yoğun güvenlik önlemi alırken, Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne kimsenin girmesine izin vermiyor.

Sabah saatlerinde iş yerlerine gelen esnaf temizlik yapıyor. Esnaflardan Saadettin Tek, "Dün akşam yaşanan olay Cumhuriyet tarihinin en korkunç olayıydı. Çınar'ın dışında çevre illerde hissedildi bu patlama. Amaç herhalde ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak. Başka bir şey değildir. Olan da millete oluyor. Gelsinler Güneydoğu'nun halini görsünler." şeklinde konuştu.

Bu arada, emniyet karşısında bulunan CHP ilçe teşkilatı da hasar gördü. Partiye ait bayrakların yerde olduğu görüldü. Parti binasının camlarının kırıldığı gözlendi. Patlamanın geniş bir alana yayılması sebebiyle polis ekipleri delil topluyor, alanda buldukları eşyaları bir araya getiriyor.

Çınarlı esnaf: Cana gelen mala gelsin

Çınarlı esnaf: Cana gelen mala gelsin

Çınarlı esnaf: Cana gelen mala gelsin

Çınarlı esnaf: Cana gelen mala gelsin

Çınarlı esnaf: Cana gelen mala gelsin

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim