• BIST 8718.11
  • Altın 2246.262
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.1881
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Çin Büyükelçisi OMÜ’de

Çin Büyükelçisi OMÜ’de
Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Yu Hong Yang ve beraberindeki heyet, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof.

Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Yu Hong Yang ve beraberindeki heyet, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç'i makamında ziyaret etti ve sergi açılışına katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan ve Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı'nın da hazır bulunduğu ziyarette, Çin ve Türkiye arasındaki eğitim, ticaret ve turizm ilişkilerinin gelişmesi için görüş alışverişinde bulunularak karşılıklı iş birliği sözü verildi.

Rektör Bilgiç: "Çince eğitim verecek bölümler açmak istiyoruz"

OMÜ'de görev yapan Çinli akademisyenler sayesinde Çin'i tanıma fırsatı bulduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, "Çince öğrenmek isteyen çok fazla eğitimci ve öğrencimiz var. Biz de yönetim olarak bu hususta çalışmalarımızı bir an önce başlatmayı düşünüyoruz. Çince öğreten dil okullarının yanı sıra bazı alanlarda Çince eğitim verecek bölümler de açmak istiyoruz. Bu nedenle Çince öğretecek eğitmenlere ihtiyacımız var. Bu konuda sizden destek bekliyoruz" dedi.

Rektör Bilgiç: "Dünya barışı için Çin ve Türkiye iki dengeleyici unsur olmalı"

Dilin insanlar arasındaki iletişimi geliştiren en önemli unsur olduğunun altını çizen Rektör Bilgiç, "Üniversite olarak nitelikli insan yetiştirme sorumluluğumuzun farkındayız. Biz ne kadar Çince bilen insan yetiştirirsek iki ülkenin ilişkileri de o kadar gelişir. Bunun dünya barışına da büyük katkısı olacağına inanıyorum. Dünyayı sömürmek için savaş çıkaran emperyalist güçlerin karşısında Çin ve Türkiye gibi dengeleyici unsurların güçlenerek çıkması gerektiğine inanıyorum. İki ülke arasındaki ilişkinin güçlenmesi bu açıdan da çok önemli." diye konuştu.

Büyükelçisi Yu Hong Yang: "OMÜ dünya çapında bir üniversite"

OMÜ'nün Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen üniversitelerinden biri olduğunu belirten Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Yu Hong Yang ise, "Büyükelçilik olarak okulunuzu yakından takip ediyoruz. Çince eğitim konusunda da her türlü desteği vermekten memnuniyet duyarız. Özellikle 2012'de itibaren, ticari ve kültürel alanda hızla gelişen Türk - Çin ilişkilerinin güçlenmesi için Çince bilen Türk vatandaşlarına ihtiyaç çok fazla. İngilizce bilmek bilhassa turizm sektöründe yeterli olmuyor. Çünkü her eğitim seviyesinden Çinli ülkenizi ziyaret edebiliyor" şeklinde konuştu.

İki ülke arasındaki ilişkinin gelişmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de pek çok konuda yakın temasta olduklarını dile getiren Büyükelçi Yu Hong Yang, Türkiye ile Çin'in ortak bir üniversite kurmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

"Hayalimdeki Çin" resim sergisi

Karşılıklı hediye takdiminin ardından Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ile Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Yu Hong Yang ve beraberindekiler, Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde hazırlanan "Hayalimdeki Çin" isimli resim sergisini gezdi."Hayalimdeki Çin" adlı resim sergisi Milli Eğitim Bakanlığı, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ve Uluslararası Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Vakfı(UBİKAV) işbirliğiyle düzenlendi. Gençlere resim sanatını sevdirmek ve hayal güçlerini geliştirmek için hazırlanan sergide, jüri tarafından sergilenmeye değer bulunan 60 eser ile ilk sekiz dereceyi paylaşan öğrencilerin, Çin gezisi sonrasında yaptıkları "Gördüğüm Çin" resimleri de sergide yer aldı.

Çin Büyükelçisi OMÜ’de

Çin Büyükelçisi OMÜ’de

Çin Büyükelçisi OMÜ’de

Çin Büyükelçisi OMÜ’de

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim