• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Cimnastikçi Tutya Yılmaz, 2016 Rio’da ülkemizi temsil edecek

Cimnastikçi Tutya Yılmaz, 2016 Rio’da ülkemizi temsil edecek
Lise öğrencisi Cimnastikçi Tutya Yılmaz, 2016 olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek.

Lise öğrencisi Cimnastikçi Tutya Yılmaz, 2016 olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek.

Ekrem Elginkan Lisesi öğrencisi ve İTÜ Spor Kulübü sporcusu Tutya Yılmaz, 17 yaşında dünyanın en önemli spor organizasyonu olan 2016 Rio Olimpiyatları'nda mücadele edecek.

8 yaşından beri Türkiye şampiyonluğunu kimseye kaptırmayan milli cimnastikçi Türkiye'den olimpiyatlara giden ikinci kadın jimnastik sporcusu olacak.

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Ekrem Elginkan Lisesi öğrencisi olan Tutya Yılmaz, Brezilya'nın Rio kentinde sona eren 2016 Rio Olimpiyatları Kota Müsabakaları'ndaki performansı ile 5 - 21 Ağustos'taki Rio Olimpiyatları'nda gitmeye hak kazandı. Kota müsabakalarında 51.632 derece yapan Yılmaz, 2016 Rio Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil edecek.

Olimpiyat oyunlarına sporcu göndermekten gurur duyduğunu dile getiren İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Özeren, "İTÜ'nün güçlü tarihinden güç alan bir eğitim kurumu olarak spora, bilime, sanata en üst düzeyde destek veriyoruz. Bu sayede okullarımızda öz güveni yüksek gençler yetişiyor ve farklı alanlarda gösterdikleri üstün başarıları ile bizleri gururlandırmaya devam ediyorlar. Okullarımızdan bir olimpiyat sporcusu çıkmasından gurur duyuyoruz. O zaten bir Türkiye Şampiyonu ve tabii ki gönüllerimizin şampiyonu. Bugüne kadar sayısız kupa, madalya kazanan cimnastikçimizin 2016 Rio Olimpiyatlarında da ülkemizi başarıyla temsil edeceğine inancımız tam. Yolu açık olsun." diye konuştu.

2016 Rio Olimpiyatları'nda artistik cimnastikte ülkemizi temsil edecek olan Tutya Yılmaz, aynı zamanda Türk cimnastik tarihinde olimpiyatlara giden ikinci kadın cimnastikçi olacak.

Tutya Yılmaz, Rio'da madalya kazanırsa Avrupa Atletizm Şampiyonası ve Olimpiyat Oyunları tarihinde 1948 Londra Olimpiyatları'nda madalya kazanan ilk Türk atlet olan Ruhi Sarıalp'ten sonra İTÜ ikinci kez şampiyon çıkarmış olacak.

1999 doğumlu Tutya Yılmaz İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Ekrem Elginkan Lisesi öğrencisi. Aynı zamanda İTÜ Spor Kulübü sporcusu olan Milli Cimnastikçi Tutya Yılmaz, geçtiğimiz mart ayında Türkiye Cimnastik Federasyonu tarafından Mersin'de düzenlenen Türkiye Cimnastik Şampiyonası'ndan Türkiye şampiyonu olmuştu.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim