• BIST 8708.17
  • Altın 2242.45
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1585
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Cilt lekelerine karbon peeling ile son

Cilt lekelerine karbon peeling ile son
Dr. Emrah Çinik, karbon peeling ile cilt lekelerinin son bulacağını söyledi.

Dr. Emrah Çinik, karbon peeling ile cilt lekelerinin son bulacağını söyledi.

Cinik Estetik Kliniğinden Dr. Emrah Çinik, "Karbon Peeling, çok koyu renkli cilt tonuna sahip kişilerde de lazer epilasyon uygulamasının yapılmasına imkan sağlayan lazer teknolojisi ile tedaviye ismini veren karbon sıvısı beraberinde gerçekleştirilen ve leke tedavisi, gözenek küçültme, cilt sıkılaştırma benzeri cilt yenileyici işlemlerde kullanılan bir uygulamadır" dedi.

Karbon Peeling uygulamasının ilk aşamasının temiz cilt üzerinin karbon sıvı ile kaplanması işlemi olduğunu kaydeden Dr. Çinik, "Lazer uygulamalarının temel mantığında önemli bir yeri olan kişinin ten rengi faktörü ile bağlantılı olarak ciltte bekletilen ve cilt tarafından emilen karbon sıvısı cilde tedaviye uygun rengi sağlamaktadır. Sonraki aşamada karbon sıvısı emilimini sağlamış olan cilt üzerinde uygun şiddeti belirlenmiş lazer atışları ile tarama gerçekleştirilmektedir. Cilt altında yenileyici aktiviteyi başlatan uygulama ile kolajen sentezi tetiklenmekte, gözenekler sıkılaşmakta, ciltte elastikiyet ve parlaklık artmaktadır" ifadelerini kullandı.

Dr. Emrah Çinik, karbon peeling uygulamasının avantajlarını şöyle sıraladı:

"Ciltte soyulma oluşturmadan doku yenilenmesi yaratır, Cildin yağ ve nem dengesini düzenler, Cilt lekelerinin tedavisinde en etkili yöntemlerden birisidir ve ciltte renk tonu dengesi ve parlaklık sağlar, Diğer cilt tedavi işlemlerinin (PRP, Mezoterapi vb.) etkilerini arttırmaya katkı gösterir, Uygulama yaz aylarında da gerçekleştirilebilmektedir."

Lazer cihazlarında bulunan soğutma sistemleri sebebiyle, uygulamada genellikle ağrı / acı hissedilmediğinin ifade eden Dr. Çinik, "Uygulama sırasında hastalar hissettikleri acıyı genelde "hafif bir batma" olarak tanımlamaktadır. Karbon Peeling uygulamasında cildin karbon sıvısını emme süresi 15 - 20 dakika sürer ve ardından yapılan lazer işlemi 15 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanır. Bu açıdan pratik ve öğle molasında bile gerçekleştirilebilir bu yöntem sonrası kişi gündelik hayatına geri dönebilir. Amaçlanan tedavi doğrultusunda 1 hafta ara ile gerçekleştirilecek 4 - 5 seans yeterli olmaktadır. Leke tedavilerinde uygulama 10 seansa kadar çıkarılabilir. Uygulamanın etkileri hemen uygulama sonrası ciltte parlaklık ve canlılık hemen uygulama sonrası ortaya çıkan etkileridir. Uygulama lazer ışığının doku içerisinde sadece iyileştirici etkilerinden faydalanmak üzere geliştirilmiş cihazlar ile gerçekleştirilmekte olduğu için yan etki gözlemlenmemektedir. Estetik amaçlı gerçekleştiriliyor olsa da Karbon Peeling uygulamasının tıbbi bir işlem olduğu unutulmamalı ve mutlaka uzman ve tecrübeli hekimler tarafından gerçekleştirilmelidir. Dikkat gösterilmesi gereken bu husus, hem risk oluşturabilecek etkenlerin tespitinde ve önlenmesinde, hem de uygulamanın başarısında önemli bir koşulu oluşturmaktadır. Karbon Peeling uygulamasından hangi tedaviye yönelik faydalanılacağı, uygulamanın yapılacağı bölge, uygulamanın yapılacağı alanın genişliği, belirlenecek seans sayısı gibi faktörler uygulamanın fiyatının belirlenmesinde rol oynamaktadır. Konuya yönelik daha detaylı bilgi ve randevu almak için bize 444 57 07 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz" açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim