• BIST 9524.59
  • Altın 2490.448
  • Dolar 32.5467
  • Euro 34.722
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Cildimizi soğuk havadan korumak için ne yapmalıyız?

Cildimizi soğuk havadan korumak için ne yapmalıyız?
Zirve Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Halk Sağlığı Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir, soğuyan hava ve yaklaşan kış aylarında cildin korumasının yollarını anlattı.

Zirve Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Halk Sağlığı Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir, soğuyan hava ve yaklaşan kış aylarında cildin korumasının yollarını anlattı. Kış aylarında oluşabilecek rahatsızlıklara değinen Ulutaşdemir, "Cilt sağlığını tehdit eden unsurlar kış aylarında diğer dönemlere göre çok daha fazla artış göstermekte. Ciltte sivilce, egzama gibi bazı hastalıkların oluşmasına zemin hazırlıyor. Buna aşırı stresle birlikte sedef ve vitiligo gibi bir takım deri hastalıkları da oluşabiliyor yada artış gösterebiliyor." dedi.

Soğuyan hava sadece cildimizin pul pul dökülmesine yol açmıyor. Aynı zamanda dudaklarımızın çatlamasına ve ellerimizin kurumasına da neden oluyor, diyen Ulutaşdemir, "Soğuk hava, azalan nem ve hava kirliliği, cildimizi kış aylarında yıpratıyor ve hassaslaştırıyor. Cilde özel bir bakım uygulanmadığı zaman da cildimiz kuruyor. Yine cildimizde pul pul dökülmeler, kızarıklıklar, dudaklarımızda çatlamalar görülebiliyor ve tüm bu etkiler, zamanla cildimizin erken yaşlanmasına zemin hazırlıyor." diye konuştu.

"ILIK SUYLA BANYO YAPIN"

Ulutaşdemir, “Cilt sağlığını tehdit eden unsurlar kış aylarında diğer dönemlere göre çok daha fazla artış göstermekte. Çünkü bu gibi kuru, rüzgarlı, nem oranın düşük olduğu, havaların aşırı kirli ve boğuk olduğu, kapalı ortamlarda normalden çok daha fazla vakit geçirildiği ve güneşten faydalanma süresinin çok çok kısıtlı olduğu ortamlar ciltte sivilce, egzama gibi bazı hastalıkların oluşmasına zemin hazırlıyor. Bunun dışında bu aylarda oluşan aşırı stresle birlikte sedef ve vitiligo gibi bir takım deri hastalıkları da oluşabiliyor yada artış gösterebiliyor.” diyerek kış aylarında oluşan cilt hastalıklarının sebebini açıkladı. Ulutaşdemir, "Sıcak su cildinizdeki nemi çeker. Sıcak yerine ılık suyla banyo yapmalarını tavsiye ediyoruz. Duş alma sürenizi en fazla on ila on beş dakikayla sınırlı tutmanız gerekiyor. Ayrıca anti bakteriyel ya da deodorantlı sabunların kullanılmamalı. Hem elleriniz hem de yüzünüz için yumuşak bir sabun kullanın. Cilt ıslakken nemlendirici kullanmak nemlendiricinin ciltte tutulmasına yardımcı olur. Bu yüzden her yıkamanın ardından nemlendirici krem kullanabilirsiniz.” diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim