• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Cihat Aşkın Ve Cana Gürmen’den Müzik Ziyafeti

Cihat Aşkın Ve Cana Gürmen’den Müzik Ziyafeti
Küçükçekmece Belediyesi Atakent Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen konserde sahne alan ünlü keman virtüözü Cihat Aşkın ile piyanist Cana Gürmen...

Küçükçekmece Belediyesi Atakent Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen konserde sahne alan ünlü keman virtüözü Cihat Aşkın ile piyanist Cana Gürmen Küçükçekmecelilere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.

Ünlü keman virtüözü Cihat Aşkın ile piyanist Cana Gürmen, müzikseverlerin kulaklarının pasını sildi. Aşkın, Küçükçekmece Müzik Akademisi'nin Türkiye'de örnek gösterilen bir okul olduğunu söyledi.

Küçükçekmece Belediyesi Atakent Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen konserde vatandaşlarla buluşan ikili dinleyenlere müzik ziyafeti yaşattı. Klasik batı müziğinden türkülere geniş bir repertuar sergileyen ikili büyük alkış aldı. Aşkın ve Gürmen, Sarı Gelin, Ayrılık, Uzun İnce Bir Yoldayım eserlerinin yanı sıra Schubert'in 3 bölümlü Sonatinası, Sarasate Çigan Havalarını icra etti. Cihat Aşkın ayrıca klasik Türk müziği tarzındaki bestesi Salacak Şarkısı'nı da sanatseverlerle buluşturdu. Konserde Küçükçekmece Müzik Akademisi öğrencileri de performanslarıyla göz doldurdu.

CİHAT AŞKIN BİYOGRAFİ KİTABINI İMZALADI

Konser öncesinde ise Cihat Aşkın, Küçükçekmece Müzik Akademisi'nde Hilal Doğanay tarafından kaleme alınan biyografisini akademi öğrencileriyle konuştu. Hayatını anlatan "Artık Melekleri Hissetme Vaktidir" kitabını Hilal Doğanay ile birlikte öğrencilere tanıtan Aşkın, söyleşi sonunda kitaplarını imzaladı.

"KÜÇÜKÇEKMECELİ ÖĞRENCİLER ÇOK ŞANSLI"

Keman virtüözü Cihat Aşkın'ı insanlara tanıtmak amacıyla böyle bir projeye imza attığını belirten Hilal Doğanay, "Karşımızda keman çalan bir sanatçı var ama onu tanımıyoruz. Benim alanım müzikti o nedenle bu alanda yazmak istedim" dedi.

Cihat Aşkın ise Küçükçekmece Müzik Akademisi'nin Türkiye'de örnek gösterilen bir yer olduğundan bahsederek, "Önemli bir büyükşehir belediyesinden burayı görmek için geldiler. Bizi örnek almak istediklerini söylediler. Sizler çok şanslısınız. Başka bir yerde bu yaşta bu eğitimi alamazsınız. Burası gerçekten bir konservatuarla eşdeğer eğitim veriyor" diye konuştu.

Konser sonunda Küçükçekmece Belediyesi Kültür Müdürü Salih Çevik Cihat Aşkın ve Cana Gürmen'e teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Cihat Aşkın Ve Cana Gürmen’den Müzik Ziyafeti

Cihat Aşkın Ve Cana Gürmen’den Müzik Ziyafeti

Cihat Aşkın Ve Cana Gürmen’den Müzik Ziyafeti

Cihat Aşkın Ve Cana Gürmen’den Müzik Ziyafeti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim