• BIST 8779.01
  • Altın 2238.031
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1031
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Cihangirlilerden protesto eylemi

Cihangirlilerden protesto eylemi
Cihangir Park Forumu üyeleri, mahallelerinde yaşanan olayların aydınlatılması için protesto eylemi ve basın açıklaması yaptı.

Cihangir Park Forumu üyeleri, mahallelerinde yaşanan olayların aydınlatılması için protesto eylemi ve basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Ülkenin genelinde yaratılmak istenen kutuplaşma ve ayrıştırma siyasetinin parçası haline getirilmek istenen semtimiz, bu siyasetin bir sonucu olarak son günlerde nereden geldiği belirsiz, silahlı ve sopalı güruhların saldırısına maruz kalıyor." denildi.

Roma merdivenleri olarak bilinen yerde toplanan Cihangirliler, mahallelerinde yaşanan olayların aydınlatılması için eylem yaptı. Forum adına konuşan Elvan Kıvılcım, Cihangir'in hedef gösterildiğini ileri sürdü. Kıvılcım, "Ülkenin genelinde yaratılmak istenen kutuplaşma ve ayrıştırma siyasetinin parçası haline getirilmek istenen semtimiz, bu siyasetin bir sonucu olarak, son günlerde nereden geldiği belirsiz, silahlı ve sopalı güruhların saldırısına maruz kalıyor. Firuzağa Meydanı'ında silah saydırılan, kafelerde oturanların küfürlerle taciz edildiği, arabaların ve insanların tartaklandığı bu saldırılarda kamu idaresi hiçbir sorumluluğunu yerine getirmemiş, hiçbir önlem almamış ve konuyla ilgili hiçbir soruşturma başlatmamıştır." ifadelerini kullandı.

Bu olayların bir asker uğurlaması olarak geçiştirildiğini belirten Kıvılcım, "Bu taciz ve vakaların asıl amacının, içimize korku salıp bizleri evlerimize kapatmak olduğunu düşünüyoruz." şeklinde konuştu. Cihangir'in sürekli olarak rant baskısı ve dönüşüm tehdidine maruz kaldığını ileri süren Kıvılcım, "Bütün bu ayrıştırılma, hedef gösterilme ve itibarsızlaştırılma siyasetine, söylemlerine ve saldırılara karşı bir arada durmanın öneminin de farkındayız." şeklinde konuştu.

Yetkililere de seslenen Kıvılcım, "Kamu idaresini, bu tür mütecaviz ve saldırgan olayların soruşturulması ve engellenmesiyle ilgili görevlerini yerine getirmeye ve cihangir sakinlerini ve semtimizi ve semtimizi seven tüm dostlarımızı da semtimize ve yaşamımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz." dedi.

Cihangirlilerden protesto eylemi

Cihangirlilerden protesto eylemi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim