• BIST 9057.84
  • Altın 2293.152
  • Dolar 32.3114
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Cihangir’de bir gecede iki ayrı sokaktan 2 motosiklet çalındı

Cihangir’de bir gecede iki ayrı sokaktan 2 motosiklet çalındı
Beyoğlu Cihangir'de gece saatlerinde motosikletle gelen 2 kasklı hırsız, birbirine yakın iki sokak üzerindeki 2 motosikleti çaldı.

Beyoğlu Cihangir'de gece saatlerinde motosikletle gelen 2 kasklı hırsız, birbirine yakın iki sokak üzerindeki 2 motosikleti çaldı. Hırsızlık anları güvenlik kameralarına yansırken, motosiklet sahipleri hırsızların lüks semtlere dadandıklarını belirterek, "Motosiklet hırsızlıkları arttı, yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

Hırsızlık olayları geçtiğimiz hafta Çarşamba günü 06.30 sıralarında Beyoğlu Cihangir'de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, son zamanlarda İstanbul'un çeşitli ilçelerinde artan motosiklet hırsızlığı olaylarına bir yenileri daha eklendi. Lüks semtlere dadanan motosikletli 2 hırsız, Cihangir'deki iki sokaktan bir gecede 2 motosiklet çaldı. Yaklaşık 2 dakikada, kilitli olan direksiyonu kırdıktan sonra üzerine binen hırsızlar, hızla kaçarak uzaklaştı. Hırsızlık anları ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

"Motosikleti kredi çekip almıştım ama aldılar götürdüler"

Motosikleti çalınan Astik Evikan, "Sabah 6 buçuk gibi bir motosiklet ile 2 kişi gelmiş. Benim motosikletin kilitlerini kırdıktan sonra üstüne atlayıp gitmişler. 2 dakikada halletmişler, güvenlik kamera görüntülerini incelediğimde çok zamanlarını almadıklarını gördüm. Sokağın başında aynı günün akşamı başka bir arkadaşın motosikletini de götürmüşler. Polise gittik tutanak tuttular, görüntüleri istediler. Motosikleti 3 sene önce işe gitmek için almıştım. Motosikleti kredi çekip almıştım ama aldılar götürdüler" dedi.

"Cihangir'e kadar indiler, tek tek çalınıyor"

"Mağdur" olduğunu söyleyen Evikan, "Lütfen motosikletimi getirin. Hırsızların yakalanmasını istiyorum ama önce motosikletimin bulunmasını istiyorum. Biz kendimiz araştırıyoruz, polise de gittik ama kendimiz sokak sokak gezerek araştırıyoruz. Zaten benim motosikletimi ararken, bir başka arkadaşımın motosikletini bulduk. İnşallah benimki de bulunacak. Bu aralar motosiklet hırsızlıklarının çoğaldığını duyduk. Herkesin motosikleti teker teker çalınıyor, Cihangir'e kadar indiler. Emniyetten gerekli ilgiliyi göstermelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kimi kredi çekerek aldı, kimi de inşaatta çalıştı

Öte yandan artan motosiklet hırsızlıklarından ötürü vatandaşlar adeta isyan etti. Diğer ilçelerin yanı sıra son zamanlarda lüks semtlere dadan hırsızların rahatlıkları "bu kadarına da pes" dedirtti. Vatandaşlar, sadece bir gecede çok sayıda motosikleti kolayca çalan hırsızlar için önlem alınmasını istiyor. Çalınan motosikletlerini kendilerinin sokak sokak arayarak bulmak zorunda kaldığı vatandaşlar, bin bir zorlukla motosikletini aldıklarını söyledi. Kimisi kredi çekerek, kimisi de gece gündüz demeden inşatta çalışıp para biriktirerek motosikletlerini aldı. Bu olaylara son verilmesini isteyen vatandaşlar, yetkililerden yardım bekliyor.

Güvenlik kamera görüntülerini incelemeye alan polis, hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim