• BIST 9679.8
  • Altın 2477.505
  • Dolar 32.435
  • Euro 34.4544
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 21 °C

Cihanbeyli Belediyesi İle Ribat Arasında İşbirliği

Cihanbeyli Belediyesi İle Ribat Arasında İşbirliği
Konya'nın Cihanbeyli İlçe Belediyesi ile Ribat Eğitim Vakfı arasında bir öğrenci yurdu yapılması konusunda işbirliği protokolü imzalandı.

Konya'nın Cihanbeyli İlçe Belediyesi ile Ribat Eğitim Vakfı arasında bir öğrenci yurdu yapılması konusunda işbirliği protokolü imzalandı.

Sosyal projeleriyle Türkiye'ye örnek olan Cihanbeyli Belediyesi, ilçedeki yurt ihtiyacını gidermek için de Ribat Eğitim Vakfı ile işbirliği protokolü imzaladı. İmza törenine, Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, Cihanbeyli Belediyesinden diğer yetkililer ile Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük katıldı.

İmza töreninde bir açıklama yapan Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, "Ülkemizin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Ribat Eğitim Vakfı ile böyle bir işbirliği protokolü imzalamaktan memnunuz. Cihanbeyli artık bir öğrenci şehri haline geldi ve biz belediye olarak toplumumuzun her türlü sorununa çözüm bulmak zorunda hissediyoruz kendimizi. Bu çerçevede insanlarımızdan gelen öğrenci yurdu talebini de Ribat Eğitim Vakfımız ile çözeceğiz. Ribat Eğitim Vakfımıza bu çerçevede her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek isterim. Belediyelerimiz gençlerimizi önemsemelidir. Günümüzün en önemli sorunu nesil yetiştirme sorunudur. Kardeşliğimizin, büyümemizin, güçlü olmamızın yolu gençler yetiştirmek, nesiller yetiştirmekten geçmektedir. Bunu biliyoruz, inançlı, ahlaklı nesiller yetiştirmek için Cihanbeyli'nde Ribat Eğitim Vakfımızla ortak hareket edeceğiz ve çalışmalar yapacağız" dedi.

Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük de konuşmasında, gençlik yetiştirmenin önemine değinerek, "Ribat olarak şunu çok iyi biliyoruz, insanlarımızın sadece karnını doyurmakla nesille yetişmez, ülkemize, ümmete tam olarak hizmet etmiş olmayız. Bunun için öncelikle gençlik yetiştirmek üzerinde duruyoruz. Onun için yurtlar açıyoruz, kurslar açıyoruz, çalışmalar yapıyoruz. Cihanbeyli Belediyemizle de bu çerçevede bir protokol imzaladık. Ribat olarak Cihanbeyli'ne Belediyemiz ile birlikte bir öğrenci yurdu yapacağız ve inşallah önemli çalışmalara burada imza atarız.

Cihanbeyli Belediyemizin yaklaşımını takdir ettiğimizi ifade ediyoruz. Zira bizim için yurt kuracağımızda en büyük sorun arsa tedariki oluyor. Konya'da ki belediyelerimiz ne yazık ki bu konuda bize yardımcı olmuyorlar. Ama önce Çumra Belediyemiz, şimdide Cihanbeyli Belediyemiz bize bu konuda destek oldular ve arsa tahsisi yaptılar. Bugün gençlik ülkemizde en fazla üzerinde durmamız gereken konudur. Zira yeni nesiller yetiştiremezsek istediğimiz kadar güçlü olalım, büyük olalım, bunu sürdürmemizin imkanı yok. Biz sivil toplum kuruluşu olarak gençlik yetiştirme, nesil yetiştirme üzerinde çalışmalar yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

Protokol kapsamında Cihanbeyli Belediyesi Ribat Eğitim Vakfına arazi tahsis edecek ve Ribat Eğitim Vakfı da burada bir yurt ve hizmet kompleksi kuracak. Cihanbeyli'nde gençlik çalışmaları konusunda birlikte hareket edilecek. Cihanbeyli Belediyesi Ribat Eğitim Vakfına bu çalışmaları yürütürken her türlü desteği verecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim