• BIST 9524.59
  • Altın 2489.275
  • Dolar 32.4975
  • Euro 34.7568
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Cihan-Sen: Mesele Zaman değil muhalif tüm seslerin susturulmasıdır

Cihan-Sen: Mesele Zaman değil muhalif tüm seslerin susturulmasıdır
Cihan Sendikaları Konfederasyonu (Cihan-Sen) Naci Haliloğlu, Zaman gazetesine kayyım atanmasına tepki göstererek, "Mesele Zaman değil, muhalif tüm seslerin...

Cihan Sendikaları Konfederasyonu (Cihan-Sen) Naci Haliloğlu, Zaman gazetesine kayyım atanmasına tepki göstererek, "Mesele Zaman değil, muhalif tüm seslerin susturulmasıdır." dedi.

Cihan-Sen Genel Başkanı Naci Haliloğlu, Zaman gazetesine kayyım atanmasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, medyanın, demokratik ülkelerde kamuoyunun haber alma özgürlüğünün en önemli unsuru olduğunu belirtti. Haliloğlu, "Zaman'a hukuksuz bir şekilde kayyım atanması Türkiye'de uzun süredir muhalif medyaya yönelik susturma girişiminin son halkası olmuştur. Amaç muhalif seslerin kısıtlanmasıdır." ifadelerini kullandı.

Haliloğlu, Türkiye'de uzun süredir uygulanan baskı ve yasakların giderek arttığını vurgulayarak, "Bu baskılar ve yıldırmalar, özellikle medya alanında tahammül sınırlarını zorlayan bir hal aldı. Ülkemizde medya üzerindeki bu baskı ve sansürlerin son adresi ise Zaman oldu. Bilindiği gibi iktidar daha önce Bugün ve Millet gazetesi ile Bugün ve Kanaltürk TV'lerine el koymuş, daha sonra Samanyolu, Bengütürk ile İMC TV'yi Türksat'tan çıkarmıştı. Ülkede sınırlı sayıdaki bağımsız ve özgür medyalardan biri olan Zaman'a el konulması bir çılgınlık halidir." açıklamasında bulundu.

Anayasa'nın 30. maddesine göre basına ve basın araçlarına hiçbir surette el konulamayacağını hatırlatan Haliloğlu, "Bunun ihlal edilmesi ise ağırlaştırılmış müebbet habip cezası ile cezalandırılır. Anayasa bugün hiçe sayılmış ve suç işlenmiştir." dedi.

"HÜKÜMETİ ELEŞTİREN ÖZGÜR BASINA SAVAŞ AÇILMIŞTIR"

Haliloğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Hükümeti eleştiren ve kusurlarını gösteren gazete ve televizyonlara karşı adeta savaş açılmıştır. Önce bu gazeteleri almamalarını ve televizyonları izlememelerini seçim meydanlardan haykıran iktidar sahipleri, bunda başarılı olamayınca gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenlerini cezaevine atarak gözdağı vermek istemiştir. Aralarında AKP'li milletvekillerinin de olduğu iktidar yanlısı bazı gruplar tarafından gazete binalarına saldırılar olmuştur. Son olarak göstermelik mahkeme kararı ile kayyım atanmıştır."

"12 EYLÜL'DE BİLE BU KADAR OLMAMIŞTI"

Burada asıl meselenin bağımsız medyayı susturmak olduğunun çok açık olduğunu vurgulayan Haliloğlu, açıklamasını şöyle tamamladı: "Bunun için daha önce başka basın kuruluşlarına olduğu gibi Zaman gazetesine de polis zoru ile kapıları kırılarak girilmiştir. 12 Eylül ve 28 Şubat sürecinde bile medyaya bu ölçüde bir müdahale olmamıştır."Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim