• BIST 9733.46
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C

CİHAN-SEN: Memura yapılan artış, zamlarla geri alındı

CİHAN-SEN: Memura yapılan artış, zamlarla geri alındı
Cihan Sendikalar Konfederasyonu (CİHAN-SEN) Genel Başkanı Naci Haliloğlu, hükümetin 2016 yılının ilk dönemi için memura verdiği maaş artışının şimdiden...

Cihan Sendikalar Konfederasyonu (CİHAN-SEN) Genel Başkanı Naci Haliloğlu, hükümetin 2016 yılının ilk dönemi için memura verdiği maaş artışının şimdiden eridiğini söyledi. Türkiye'nin yeni yıla yeni zamlarla girdiğini belirten Haliloğlu, "Bu zamlar zincirleme olarak başka zamları tetikleyecek. 2016'da beklentileri karşılanmayan ve yeni yıla zamlarla uyanan kamu çalışanları için şartlar gün geçtikçe ağırlaşıyor." dedi.

Yeni yılla birlikte elektrik, otoyol ve köprü geçişleri başta olmak üzere peş peşe gelen zamları yazılı olarak değerlendiren Naci Haliloğlu, AK Parti Hükümeti'nin bu yılın ilk 6 aylık dilimi için kamu çalışanlarına verdiği yüzde 6'lik zammın daha yılın ilk ayının başında sıfırlandığını söyledi.

"ZAM YAĞMURU GELMEYE BAŞLADI"

1 Ocak itibariyle gıda, elektrik ve doğalgaz başta olmak üzere temel ihtiyaç kalemlerine zam üstüne zam gelmeye başladığını hatırlatan Haliloğlu, şunları kaydetti: "Bu kapsamda elektriğin birim bedelleri yüzde 6.8 oranında artırıldı. Kara kışta yapılan bu zam, beraberinde birçok kalemde fiyat artışlarını getirecektir. Yine ulaşımdan gıdaya kadar yüzde 38'leri bulan zam artışları oldu. Bu zamlar başka zamları tetikleyecek ve a'dan z'ye her şey zamlanacaktır."

"MEMUR GEÇİNEMİYOR"

Aralık ayı enflasyonun rakamlarının da yeni zamların işareti olduğunu belirten CİHAN-SEN Genel Başkanı, memurları zor günlerin beklediğini vurguladı. Hükümetin memura verdiği lütuf kabilindeki zammın daha şimdiden eridiğini belirten Haliloğlu, "Hükümet 2016 yılı için memura yüzde 6+5 vermişti. Ancak Türkiye yeni yıla zam yağmuru ile uyandı. TÜİK verilerine göre yüzde 10'lara yaklaşan ancak gerçekte çok daha yüksek olan enflasyona bağlı olarak temel tüketim ürünlerinde yüzde 30'ları aşan fiyat artışları yaşandı. Memurun beklentileri karşılanmadı. Verilen zam artışları ise fiyasko oldu. Kamu çalışanları geçim sıkıntısı çekiyor. Şartlar gün geçtikçe ağırlaşıyor. Kötü gelen ekonomik veriler bu şartların daha da ağırlaşacağını gösteriyor. Dolayısıyla memura verilen zamlar fazlası ile geri alınacak. Yani kaşıkla verilenler kepçe ile geri alındı, alınıyor." değerlendirmesini yaptı.

"MEMURLAR HARCAMALARINA DİKKAT ETSİN"

CİHAN-SEN Genel Başkanı Haliloğlu, memurların mevcut tablo karşısında harcamalarında dikkatli olmalarını istedi. Haliloğlu, şu tavsiyelerde bulundu: "Fakirlik sınırının altında geliri olan memurlarımızın harcamalarına dikkatli olmaları lazım. Mümkünse hiç borçlanmasınlar. Özellikle kredi kullanma ve kredi kartı harcamalarına dikkat etsinler. Aksi takdirde 2016 memurun kabus yılı olabilir."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim