• BIST 9645.02
  • Altın 2409.257
  • Dolar 32.5591
  • Euro 34.7092
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

Cihan-Sen: 28 Şubat'ları hatırlatan genelge, ne hukuka ne Anayasa'ya uygun

Cihan-Sen: 28 Şubat'ları hatırlatan genelge, ne hukuka ne Anayasa'ya uygun
Cihan Sendikalar Konfederasyonu (Cihan- Sen) Genel Başkanı Naci Haliloğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu imzalı devlet memurlarını örgüt bağlantısı olduğu...

Cihan Sendikalar Konfederasyonu (Cihan- Sen) Genel Başkanı Naci Haliloğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu imzalı devlet memurlarını örgüt bağlantısı olduğu gerekçesiyle işine son verecek düzenlemeyi değerlendirerek, "28 Şubat'ları hatırlatan genelgeler ne hukuka ne anayasaya uygun. Böyle bir genelge 28 Şubat'ların hatırlatıcısı." dedi.

Memurları örgüt üyesi oldukları iddiasıyla işten çıkarılmayı gerekçe gösteren Başbakanlık Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Cihan- Sen Genel Başkanı Naci Haliloğlu, konuyu Cihan Haber Ajansı'na değerlendirdi. "Ortaya karışık bir genelge" ifadesini kullanan Haliloğlu, neyi amaçladığı belli olmayan bir genelgenin ortada olduğunu ifade etti. Haliloğlu, "Hükümeti terör konusunda destekliyoruz. Ama bu terörle mücadele insan hakları, hukuk çerçevesinde yapılmalı. Şu an için buna bir engel yok. Genelgenin niye yayınlandığını anlamak mümkün değil. Mevcut kanunlarla ve anayasayla mücadele etmek mümkün." diye konuştu.

Türkiye'nin hem iç hem dış politikada ciddi sıkıntılardan geçtiğini kaydeden Cihan-Sen Genel Başkanı, şunları kaydetti: "Bu sıkıntılarla boğuşurken bu işin sorumluluğunu kamu çalışanlarına atma genelgesi. Ekonomi, dış politikadaki başarısızlıklar hiçbir zaman kamu çalışanlarına yüklemenin bir anlamı yok. Genelgeden bu çıkıyor."

"Bu genelgeden önce bu insanlar terörist miydi?" diye soran Haliloğlu, "Eğer terörist ise neden bunlara gerekli müdahaleyi yapmadınız. Çok saçma sapan bir genelge. Bu genelgenin terörle mücadelede yol alma genelgesi olduğunu da düşünmüyorum." dedi.

"BÖYLE BİR GENELGE 28 ŞUBAT'LARIN HATIRLATICISI"

Cihan- Sen Genel Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı: "28 Şubat'ta Milli Güvenlik Kurulu'nda alınan kararlar, hepsini yaşadık. Bu tür genelgeler daha önce de yaşandı. Şu andaki iktidar tarafında bulunan insanlar tarafından da ciddi acılar yaşandı. Meslekten atılmalar, başörtüsü mağduriyetlerine kadar. Benzerlerinin bizzat iktidar tarafından yapılmasını makul ve mantıklı görmüyoruz. 28 Şubatları hatırlatan genelgeler ne hukuka ne Anayasa'ya uygun. Böyle bir genelge 28 Şubat'ların hatırlatıcısı."

Cihan-Sen: 28 Şubat'ları hatırlatan genelge, ne hukuka ne Anayasa'ya uygun

Cihan-Sen: 28 Şubat'ları hatırlatan genelge, ne hukuka ne Anayasa'ya uygun

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim